2018. május 23., szerda

EGÉRCINCOGÁS

FARKASVONÍTÁS BLOG
Szerző: Tarski
2018.05.23.


A magyar politika ismét megmutatta az igazi arculatát: nincs itt szó semmiféle nemzetmegváltó tervekről, cselekedetekről, csupán a pénz a lényeg. Az egészben pedig az a legcifrább, hogy ezt a mutatványt egy olyan párt adta elő, amelyik alig, vagy inkább egyáltalán nem látszódik a politika térképén. De még ez sem a teljes igazság: olyan személyek követték el, akik a lehető legkevesebb vizet zavarják a magyar politika zavaros, büdös és az erkölcstelenséggel telített vizében. A Magyar Liberális Pártról és személy szerint Bősz Anettről és pártvezetőjéről Fodor Gáborról van szó.

Maga a történet is abszurdnak mutatkozik, hiszen olyan történések után jött létre ez az inkriminált eset, ami nem szokásos egy normális és a saját pártja iránt felelős politikai szereplő esetén. Az MSZP abban a tévhitben ringatta magát, hogy egy az ellenzéken belüli minél szélesebb összefogás alkalmas lehet arra, hogy a Fideszt leváltsák. Maga a pártelnök folyton azt hangsúlyozta, hogy kormányváltó hangulat van, és a balliberális ellenzéknek jó esélyei vannak erre. Ezért hirdették meg az egy pártlista és az egy az egy elleni egyéni képviselőjelölt állításának elvét. Csakhogy ehhez az önfeláldozó és önsorsrontó tervhez alapból nem csatlakozott a Jobbik, az LMP és a Momentum, amely pártok eszmei okokra hivatkoztak. A választási eredmény tudatában ma már azt állíthatjuk, hogy tökéletesen igazuk volt, mert legalább megőrizhették a hitelességüket és főként a választóikat, még ha nem is szólhattak bele a választás kimenetelébe. A DK kezdetben elfogadta ezt szövetséget, de a sok huzavona után, amit Botka László ellenállása Gyurcsány Ferencnek ebbe a szövetségbe való bevétele tekintetében, és későbbi visszavonulása a miniszterelnök-jelöltségtől alapozott meg, később önálló pártlistát állított. Így az MSZP mellett csupán két egyszázalékos párt maradt: a Párbeszéd és a MLP. Így indultak neki annak a választásnak, ahol legalább 10%-os eredményt kellett elérni a parlamentbe jutáshoz és ehhez a 10%-okhoz a két szatellit párt szinte semmit sem tudott hozzátenni. Már most lehet tudni azt, hogy ez az MSZP részéről végzetes húzás volt, amit nem csupán a mai események támasztanak alá, hanem a későbbiek is, amelyek talán az MSZP feloszlatásához is vezethetnek.

Időközben azonban állítólag február hónapban az MSZP akkori elnöke, Molnár Gyula egy nagylelkű ajánlatot tett a liberális pártnak: a saját állami támogatásából 60 milliót átenged ennek a pártnak a működési költségek fedezésére. Ezt az egyezményt aztán írásba foglalták és rajta kívül aláírta még Karácsony Gergely, az új miniszterelnök-jelöltjük, és Fodor Gábor, a liberális párt elnöke is. A választás után az MSZP-nek át kellett engedni a Párbeszéd részére 3 képviselői helyet és a liberális párt számára egyet. Ekkor jött az a gondolat, hogy a Párbeszéd egy külön frakciót fog alakítani, ami a saját maguk számára érthető is volt, hiszen nem kívánták feladni az identitásukat. Csakhogy egy új frakció alakításához 5 képviselőre volt szükség. Ezért ebbe be kellett venni még a liberális Bősz Anettet is és még egy szocialista képviselőt. Önmagában ez a lépés, ti. egy új frakció alakítása, mindenképpen jó húzás volt, hiszen ezzel a frakció 135 milliót nyer, és sok egyéb más előnyhöz jut a parlamentben. Ekkor jött azonban a bomba: Bősz Anett kijelentette azt, hogy kilép a frakcióból, mert nem látja biztosítottnak a liberális eszmeiségének megjelenítését a parlamentben. Ez nyilvánvalóan egy a hajánál fogva előrángatott ok volt a szakításra, mert a tényleges ok a 60 millió forint volt, amit az MSZP nem adott meg a liberálisok számára. Erre is hivatkozott a liberális párt akkor, amikor az MSZP-t szerződés szegéssel vádolta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.