2018. július 27., péntek

17 KERESZT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- VENDÉG BLOG
Szerző: CZOTTER JÓZSEF
2018.07.27.


A veronai busztragédia ihlette soraimat. A történet ismert. 17 ember, felnőtt és gyerek lelte halálát a szerencsétlenségben. Másfél éve történt. Családok gyászolnak azóta is, a felelősök meg szabadlábon. 4 milliós kártérítés. 4 millió egy ember életéért. Mindenki döntse el, sok vagy kevés. A cég még mindig működik, annak ellenére, hogy szinte semmilyen jogszabályt nem tartott be. A cég vezetője szabadlábon, vígan buszozgat telefonálgatva az ország útjain. Vajon kinek a kicsodája, hogy ennyire védett? Vajon ki áll pártfogóként a háta mögött? Vajon a kormány miért tétlenkedik?

De hozhatnám a most dúló devizahitel-károsultak tömegével való kilakoltatását. 2, 3, 4 gyerekkel kerülnek családok az utcára, csak mert pártunk és kormányunk olyan jól megmentette őket. Tízezrek állnak kilakoltatás előtt, csak mert 2018 a családok éve.

Vagy sorolhatnám a neveket, azokét akik a kórházi fertőzések, a normális ellátás hiánya miatt meghaltak, pedig még ma is élhetnének. Sorolhatnám mind a kb. 36.000 nevet. Hosszú lenne az írásom és valójában senkit sem érdekelne.

A sor végtelen. Reggelig sorolhatnám azokat a dolgokat, amik pártunknak és kormányunknak köszönhetően megszűntek, vagy dilettáns módon megváltoztak. A 36 új adót, amit 8 év alatt bevezettek, vagy azokat a törvényi módosításokat, előírásokat, amelyek révén százezreket vesznek ki az emberek, a kkv-k zsebéből az adókon felül.

A dilettantizmus és az érzelmi intelligencia teljes hiánya jellemzi a Fideszt és táborát. Agymosottan, cinikusan, az egójuktól feszülve hirdetik felsőbbrendűségüket, hogy ők mindenki más felett állnak. Vakon hisznek Istennek kikiáltott uruknak és parancsolójuknak, akit foggal-körömmel védenek minden létező fórumon. Mindenki ellenség, aki nem a táboruk lakója. Az ország egyik fele Soros-bérenc, balliberális büdös bunkó vagy patkány vagy féreg, mikor mi épp a megfelelő számukra mint kifejezési forma, ha nem élteti valaki urukat és parancsolójukat. Vakon mennének még a vágóhídra is, ha azt a parancsot adná ki a bölcs vezérük.

Orbán már rég nem a valóság talaján jár. A tábora és a nárcizmusa isteni magasságokba emelte, ahonnan körbenézve hiszi, hogy hamarosan ő lesz a világ ura. Mára egyszemélyi vezetővé vált, nélküle semmi sincs, teljes a meggyőződése abban, hogy mindenhez ért. Mindenhez is. Ha ténykedését kritizálják, meghosszabbítja Bicskéig, ha még tovább, akkor Moszkváig, ha kell. Nem tűr semmit, ami ellentmond szent meggyőződésének, miszerint nála van a bölcsek köve. Túlcsorduló egója magasságából már képtelen látni a valóságot. A saját elképzelt párhuzamos Univerzumában él...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.