2018. július 14., szombat

A FIDESZ KÖZÖLTE: NINCS NAPIRENDEN A KÉPVISELŐK BÉREMELÉSE, MAJD MEGEMELTÉK A BÉREKET

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2018.07.14. 


A Fidesz sajtóközleménye pár hónapja, a választások előtt gondosan cáfolta, hogy a képviselők több pénzt kapnának, aztán láss csodát, mégis kaptak. De nem ez az egyetlen gusztustalan húzás a történetben. 

Áprilisban, még a választások környékén kiadott a Fidesz egy sajtóközleményt „a képviselői bérek sajtóban megjelent változásairól”.

Ebben ezt írták:

"Az országgyűlési képviselők illetményének összegét az Országgyűlésről szóló törvény szabályozza. A jogszabály arról rendelkezik, hogy a képviselők fizetése a közigazgatási alapilletményhez kötött, megegyezik a helyettes államtitkárokéval. E szabályok szerint fizetésemelés csak akkor lehetséges, ha mindenkinek nő a közigazgatásban az alapilletménye. Képviselői béremelésre vonatkozó javaslat az Országgyűlés napirendjén nincs
."

A közlemény itt található a Fidesz honlapján.

Akkor a fizetésemelés nem is volt az országgyűlés napirendjén, a közlemény – cinikus módon – nem is állította, hogy a továbbiakban nem is lesz. Úgyhogy három hónappal azután, hogy a Fidesz cáfolta a képviselői fizetésemelést, mégis napirendre vették és gyorsan meg is szavazták a törvényhozási bizottságban. Ráadásul nem is keveset kapnak a honatyák és -anyák: a javaslat szerint évente növekedhetnének a tiszteletdíjak, hiszen azokat az előző évi átlagbér (jelenleg bruttó 316 ezer forint) háromszorosában határozná meg az országgyűlési törvény. 

Akárhogy is nézzük, a Fidesz ezzel – ismét – belehazudott a választói szemébe.

A helyzetet azonban több más tényező még tovább fokozza:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.