2018. szeptember 5., szerda

TÖRTÉNET A TUDÓS TERROR-ELHÁRÍTÓRÓL

HUPPA
Szerző: FÁBIÁN ANDRÁS
2018.09.04.


Amikor a tanulmányaimat befejeztem, és megkezdtem hivatásom gyakorlását, kevés nálam boldogabb és elégedettebb ember volt. Tudtam, amit tudtam és azzal foglalkozhattam végre a gyakorlatban, ami mindig is a szívem vágya volt. Ma már be kell vallanom magamnak, hogy emiatt sok, egyéb kötelességemet, főleg a családdal, gyerekekkel kapcsolatosakat el is hanyagoltam. Megszállottja voltam a munkámnak, az volt a hobbim, az életem értelme.

Több olyan kollégám volt, akiről már az iskolapadban tudtuk, hogy nem lesz belőlük húsvéti tojás. Ezek aztán hamar megmutatták az új munkahelyen is, hogy mennyit érnek, pontosabban milyen keveset. Gyorsan el is küldték őket ilyen tanfolyamra, olyan egyetemre, amolyan továbbképzésre. Aztán ezek a tudományosan agyonképzett emberek, akiknek semmilyen munkatapasztalatuk nem volt, viszont olyan kemény papírokkal rendelkeztek, amilyen az egész testületben is alig volt fellelhető, bejelentkeztek a beosztásaikért.

Legendás tábornokok lettek belőlük.

Azért voltak legendásak, mert a szakmához ugyan nem konyítottak, viszont volt róla határozott véleményük és fantáziadús elképzelésük. Ez még nem lett volna baj, de ezt el is mondták, és igyekeztek neki érvényt is szerezni.

Ez jutott nekem eszembe, amikor a napilapokban Dr. Kasznár Attila PhD, nb. alezredes, egyetemi adjunktus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Terrorelhárítási Tanszékének mb. tanszékvezetőjével készült beszélgetést olvastam. Ha olyan okos is, mint amekkora a nevéhez kapcsolt részek terjedelme, gondoltam, nem lesz itt nálunk nagy jövője a terrorizmusnak. Emberünkben a terroristák emberükre akadtak.

Azt mondja tehát ez a tudós terrorelhárító, hogy

"növekszik a bűnözés, és a terrorizmus veszélye."

Sietve teszi hozzá, hogy az ilyen események növekedni fognak,

"ha nem állítjuk meg a migrációt."

Nekem ez a mondat már megmozgatta az idegrendszeremet. Még nem voltam ugyan idegalapon, de már közelített a dolog. Ha a kiváló szakember sem tudja, hogy a migránsoknak tulajdonított terrorcselekmények döntő hányadát, közel száz százalékát, nem a „migránsoknak” nevezett menekültek követik el, hanem általában a beilleszkedni képtelen másod- és harmadgenerációs, állampolgársággal is rendelkező személyek, akkor baj van. Másrészt a migrációs válság a szakértők szerint lassan lecseng. A korábbi százezres nagyságrend évi pár tízezer főre csökkent.

Meg kell látnunk azonban, hogy a rendes közszolg jellemzője nem a tényekhez való ragaszkodás, hanem a kormányhűség. Különösen, ha megbízottból egyszer majd kinevezett tanszékvezetővé akar avanzsálni. Mit lehet tudni! Lehet, hogy az elődjét éppen azért csapták el, mert óvatlanul ragaszkodott az igazsághoz. A rektor urat is hogy megszívatta a miniszterelnök úr, amikor megbüntette 360 ezer forintra. Pedig neki csak annyi volt a bűne, hogy nem kért engedélyt a szülőktől, hogy a gyermekeikkel kampányoljon. Bírságbajnok! – így csúfolta a rektor urat a miniszterelnök úr.

Elnézést a kis kitérőért. Térjünk vissza inkább Kasznár doktorhoz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.