2016. december 11., vasárnap

A KGB NYERTE AZ ELNÖKVÁLASZTÁST

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.12.10.


Amerikának abban a megtiszteltetésben van része, hogy nemcsak az elnököt, hanem a külügyminisztert is Putyin adja az Egyesült Államoknak. Trump az oroszok hekkelése nyomán nyerte meg az elnökválasztást. A hírek szerint pedig Trump eldöntötte, hogy Rex Tillerson, az Exxon Mobil elnök-vezérigazgatója lesz a külügyminisztere. Korábban Mitt Romneyt és Rudy Guilianit hitegette. Ez utóbbi lett volna veszélyesebb, de bármelyikük kapta volna a tisztséget, tapasztalt politikus és amerikai érdeket képviselő hazafi lett volna a külügyminiszter.
 
Ehhez képest Tillerson kiválasztása azt tükrözi, mintha a Kremlben állítanák össze Trump kormányát. Tillerson a Trump Towerben egy nap alatt rábeszélte Trumpot, hogy legyen inkább ő maga a külügyminiszter, aki milliárdos tételben üzletel az oroszokkal, és személyesen is jóban van Putyinnal. Hosszú ideig Oroszországban dolgozott, ami minimum egy KGB beszervezés, különösen, hogy a legmagasabb orosz állami kitüntetést is megkapta.
 
Ezen kívül kulcsszerepe volt egy 500 milliárdos olajtermelési üzletben. Az Exxon és a Rosznyeft egymilliárd hordónyi kőolajat talált a Jeges-tengerben, de az üzletet jegelni kellett az ukrajnai orosz agresszió büntetéseként bevezett szankciók miatt. Tillerson cége amiatt egymilliárd dolláros veszteséget könyvelt el, és maga a vezérigazgató az oroszok elleni szankciók egyik legnagyobb kritikusa lett. Nyilván erről az üzletről is beszélt Trumppal, azt nem tudni, mennyit ígért neki belőle, ha feloldják a szankciókat, és megvalósulhat az üzlet...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.