2016. december 11., vasárnap

MAGYARORSZÁG VEZETŐI NEM HISZNEK AZ EMBERI EGYENLŐSÉG ELVÉBEN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Jakab László
2016.12.10.


Eljött az idő, hogy úgy beszéljek, mint egy magyarországi cigány ember. A magyar társadalom egy rasszista társadalom. Teljesen lényegtelen, hogy vezetői mennyire hirdetik a demokráciát, egyenlőséget és azt, hogy az ország jobban teljesít, mert ez egy hipokrita államvezetés, amely integrációt prédikál, de a cigányellenességet gyakorolja. Malcolm X szavaival élve: „Jobban tisztelem azt az embert, aki nyíltan megmondja, hogy mi az álláspontja, akkor is, ha az rossz, mint azt az embert, aki úgy közeledik, mint egy angyal, de nem más, mint maga az ördög.”      

Magyarországot olyan emberek vezetik, akik semmilyen formában nem hisznek az emberi egyenlőség elvében. Olyan emberek, akik megtesznek bármit, hogy egy cigány ember még véletlenül se kerüljön az ő pozíciójukba, vagy legalább egyenlő szintre velük, mert az veszélyes lenne. Ezzel párhuzamosan, nagyon sok esetben, regionális és helyi szinteken a roma választópolgárok vannak többségben, választásokat döntenek el. Ma Magyarországon 130 olyan település van, ahol roma választópolgárok élnek döntő többségben, de e települések közül csupán 34-ben van roma az önkormányzatokban (Setét Jenő adatai alapján).

Mindennek nem az az oka, hogy a romák képtelenek lennének maguk közül vezetőket kitermelni, hanem az, hogy a helyi nem roma vezetők megfélemlítik a roma kisebbség döntő részét a szavazataik elnyerésének érdekében. Én magam  a következőknek voltam szem- és fültanúja: „Ha nem rám szavazol, nem kapsz majd segélyt. Ha nem rám szavazol, ki leszel rúgva a közmunkából. Ha nem rám szavazol, pokollá teszem az életedet.” Ki kell emeljem, hogy a megfélemlítés csupán egy, a cigány szavazatok megszerzésének embertelen, erkölcstelen és cigányellenes eszközeinek végtelen tárházából.

Ennek eredményeként a cigányok egy ember kezébe adják a helyi hatalmat, megfosztva az esélytől, hogy  szavazópolgárként végiggondolhassák, hogy az az ember intellektuálisan és politikailag valóban képes-e a települést vezetni.

Majd a megválasztott vezető befolyása a döntések meghozatalában fenntartja a romák helyzetének status quo-ját, fenntartja a szegénységet, a munkanélküliséget, akadályozza a minőségi oktatáshoz való hozzáférést.

Továbbá a romák alacsony, lényegében nem létező politikai képviseletének és részvételének eredményeként olyan bosszantó helyzet állt elő, hogy amikor bármilyen jogszabály, intézkedés, stratégia vagy javaslat kerül a döntéshozók asztalára, ami a romáknak kedvező lenne, addig csűrik-csavarják, formálják, változtatják, hogy mire a megvalósításhoz érünk, éppen a romák azok, akik kimaradnak belőle.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.