2017. január 16., hétfő

INTERJÚ A MAGYAR ISZLÁM KÖZÖSSÉG IMÁMJÁVAL, KOVÁCS MIKLÓSSAL

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Lang Alex
2017.01.16.



Ez az interjú útközben született Szerbia felé, ahová azért mentünk ki, hogy átadjuk a Magyar Iszlám Közösség adományát a szabadkai menekülttábor lakóinak.

- Először is azt szeretném megkérdezni, hogy milyen nemzetiségű, mivel számomra nem úgy tűnik, mintha tavaly érkezett volna Magyarországra?

- Magyar vagyok, Budapesten születtem 1986.november 7-én a hatodik kerületben. Szüleim szintén magyarok és nem is tudok olyan ősömről, aki nem Magyarországon született volna. Sőt szüleim is katolikus vallásúak és én is annak lettem megkeresztelve.

- Hoppá! Akkor most mesélje el, hogyan lesz valaki katolikusból muszlim?

- Tény, hogy gyerekként meg lettem keresztelve, de úgy gondolom a hit, az nem egy öröklődő dolog, a hitnek belülről kell fakadnia. Magamnak kell eldöntenem, hogy miben hiszek. Gyerekként, kamaszként nem igazán gyakoroltam a katolikus vallást, de Istenben mindig hittem. Szerencsém volt, hogy kellőképpen nyitott gondolkodású voltam, és amikor megismerkedtem előbb a muszlim kultúrával, majd ebből kifolyólag az Iszlám vallással, úgy éreztem ez vagyok én, ez az én vallásom, ebben találtam meg önmagam, így lettem muszlim.

- Akkor ugyanazt az utat járta be, mint legtöbbünk, amikor fiatal korában az ember keresi a választ az élet nagy kérdéseire, de hogyan vált vallást az ember, bemegy a katolikus templomba és közli, hogy ennyi volt?

- Nem ez nem így történik. Az iszlám felvétele úgy történik, amikor az ember megismeri az iszlám vallást és úgy gondolja, hogy erre a vallásra kész, muszlim szeretne lenni, akkor tesz az ember egy tanúságtételt. 
Elfogadjuk, hogy nincs más isten, egyedül csak Allah van és Mohamed az ő utolsó profétája és küldötte.

- Ennyi?

- Igen, ettől a pillanattól az ember muszlimnak számít, teljesen mindegy, hogy milyen vallást követett előtte...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.