2017. január 16., hétfő

CSÜTÖRTÖKÖN INDUL AZ ALÁÍRÁSGYŰJTÉS A BUDAPESTI OLIMPIA ELLEN

444.HU
Szerző: Czinkóczi Sándor
2017.01.16.



Csütörtökön kezdi az aláírásgyűjtést a Momentum Egyesület a 2024-re tervezett budapesti olimpia ellen. A nemrég zászlót bontott szervezet azért kezdeményezett helyi népszavazást, mert úgy gondolják, hogy a stadionoknál fontosabb ügyekre kellene költeni az adóforintokat. Ezt a kérdést akarják népszavazásra bocsátani:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?

A Momentumnak csütörtöktől kezdve 30 napja lesz arra, hogy összegyűjtsenek 138 ezer budapesti aláírást. Fekete-Győr András, a szervezet elnöke a 444-nek elmondta, hogy több mint 300 aktivista segít nekik, de továbbra is várják a jelentkezőket. Az aláírásokat a nagyobb közlekedési csomópontokban felállított standjaiknál és a VII. kerületi Rózsa utcában lévő központjukban lehet leadni. Hozzátette, hogy bárki segíthet neki azzal, hogy az íveket letölti a Momentum honlapjáról, aláíratja az ismerőseivel, és beküldi nekik...

A gyűjtésben egyébként az LMP és az Együtt is segít nekik. Fekete-Győr András hangsúlyozta, hogy ettől függetlenül a Momantum Mozgalom még egy politikai pártoktól független kezdeményezés marad, de ebben az adott ügyben elfogadják a segítségüket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.