2017. április 8., szombat

AZ OTTHONTEREMTÉS MŰVÉSZETE: NEVES ÍRÓK MŰVEIT ÁRVEREZIK EL, HOGY HAJLÉKTALAN EMBEREKET SEGÍTSENEK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2017.04.07.



„Van ez a lakás vagy nincs?” – Nádasdy Ádám verse talán még sosem volt aktuálisabb. Nem véletlen, hogy árverésre bocsájtja. Ma, amikor a lakhatási szegénység egyre többeket érint Magyarországon. Ma, amikor a kilakoltatások száma meredeken emelkedik. Ma, amikor az, hogy valakinek biztos otthona legyen, egyre bizonytalanabbá válik. Ez a lakás még nincs, de lehet. Méghozzá ennek a versnek, és még számos más felajánlásnak köszönhetően.

A Könyvhajlék nagyszerű, és egyben létfontosságú kezdeményezés is. Hiánypótló a tekintetben, hogy nem csak rávilágít arra, hogy ma Magyarországon mindannyiunknak van felelőssége abban, hogy mi történik embertársainkkal, de egyben utat is mutat, hogyan segíthetünk rajtuk.

Miről is van szó?


A Szépírók Társasága 20. születésnapját valami fontos és értékes kezdeményezéssel szerette volna megünnepelni, ezért kereste meg az Utcáról Lakásba Egyesületet az ötlettel, hogy szépírói örömmel ajánlják fel életművük néhány személyes darabját, a bejövő összegből pedig támogatják az egyesület Mobilház-programját...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.