2018. november 20., kedd

SITTES BOTRÁNYBA KEVEREDETT CÉGRE BÍZTÁK A 8,8 MILLIÁRDOS USZODABIZNISZT

24.HU
Szerző: KOVÁCS-ANGEL MARIANNA
2018.11.20.



A két pályázó cég üzleti kapcsolatban áll, az egyik Tiborcz István üzleti köre, a másikat Mészáros Lőrinc környékén emlegetik.

A gyakran Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó környezetében említett, papírforma szerint Peresztegi Imre érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Zrt. bővíti ki a zalaegerszegi uszodát. A beruházásra a Modern Városok Program keretében kapott ígéretet a város,

a ZÁÉV 8 milliárd 868 millió forintért vállalta el a munkát.

A Közbeszerzési Hatóság honlapjára feltöltött dokumentáció (pdf-ben itt találja) szerint az új uszoda a FINA köetelményeinek is megfelel majd, tehát nemzetközi versenyeket is rendezhetnek benne. A kompexumban kialakítanak egy 10 pályás versenymedencét, egy melegvizes tanmedencét, egy kültéri medencét, illetve napelemes kiserőművet építenek ki. A ZÁÉV több részfeladathoz is alvállakozót vesz igénybe, a dokumentációban egyetlen válalkozást, a Zala-Elektro Kft.-t jelölték meg amely a ZÁÉV-csoport tagja. Az uszodakomplexumot 137 millió forint + áfa áron a TSPC Hungary Kft. tervezte.

A zalegerszegi uszodakomplexum kivitelezési munkájára a ZÁÉV mellett a miniszterelnöki vej Tiborcz István, illetve a WHB-tulaj Paár Attila érdekkörével összeköthető Fertődi Építő és Szolgáltató (FÉSZ) Zrt. is pályázott.

A két cég nem először találkozik nagyértékű közpénzes megbízás apropóján:


- A ZÁÉV 3,4 milliárd forintért építi fel Sárvár új kulturális és sportcentrumát. A megbízásra a másik ajánlattevő a FÉSZ Zrt. volt.
- Együtt kivitelezik a 4000 férőhelyes Kaposvár Arénát, amit a tervek szerint idén év végén adnak át.
- A FÉSZ, a Swietelsky és ZAÉV konzorciuma 4,3 milliárdért építette fel a győri Arénát.
A ZÁÉV vitte el a FÉSZ elől a zalaegerszegi tesztpálya kivitelezésére kiírt 40 milliárd forintos megbízást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.