2017. április 27., csütörtök

ORBÁNBÓL MÁRA EGY RAKÁS SZERENCSÉTLENSÉG LETT

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.04.25.



A szépreményű, lobogó hajú ifjú forradalmárból, a liberális szabadságeszmék felkent hirdetőjéből, egy elpávatáncolt unortodoxiát hirdető, árvalányhajas nemzeti múltba révedő, populista illiberális nagypapa lett. Olyan figura, akit már akkor is füttykoncert kísér, amikor vágóhídra megy, ami azért – lássuk be!– elég szokatlan és bizarr jelenség.

Amióta egy abszolút érvénytelen népszavazást eredményesnek kiáltott ki, lassan mindenki népszerűbb már Orbánnál az illiberális táboron belül, akár Pokornira, akár Navracsicsra gondol az ember. A kormány hebehurgyasága az utóbbi időben egyben többszázezer szimpatizáns elvesztését is jelentette.

A jelenlegi kormányfő küzdelme, az őt le@eciző egykori iskolatársával, mára megfejelődött a DK elnökének kijelentésével, mely szerint bizonyítható, hogy az oroszok sakkban tartják a miniszterelnököt. És mint ahogy anno az Átlátszó megírta, a családon belül is egyre több a népszerűséget csökkentő eset.

Farkas Flórián is vesztésre áll, a CEU-ból sem jött ki jól a kormányzó pártszövetség, az olimpiai álom szertefoszlásáról már nem is beszélve. Kormányellenes tüntetések szaporodása borzolja a kormánypárti kedélyeket, országházi vircsaftok rongálják az önkényeskedő hatalom amúgy is megroggyant maradék tekintélyét.

Külföldön a Brexit-imádók és a populista jobboldalt kultiválók várakozásai nem jönnek be, diplomáciai sikereink hamvába dőltek – már ha voltak egyáltalán. A mostani hatalom szájkaratézései egyre inkább visszataszítóak idehaza és külhonban egyaránt. A kommunikációs reklámhadjáratról nem is beszélve.

„Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a demokrácia mindig nyugatról”– mondta egykoron – még ellenzékben – ez a mára rakás szerencsétlenség. Válaszul nap, mint nap egyre többen skandálják a „mocskos Fidesz, a ruszkik haza és bajszos szar” szlogeneket. Az illiberális államépítők bukásra állnak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.