2016. július 25., hétfő

AZ ORBÁNI RETORIKA VESZÉLYEI

CRITICAL WEST BLOG
Szerző: Szat
2016.07.25.


Bár még van pár hónap a „nagy, mindent eldöntő” népszavazásig, Orbán máris belekezdett a kampányba. Illetve nem belekezdett, inkább gyűlöletkampányának második fázisába lépett. És mindezt a mi adóforintjainkból

A migránstéma megosztja Magyarországot. Azokat is, akik egyébként azonos politikai nézeteket vallanak, és ugyanazon nyílván való okokból kifolyólag, ki nem állhatják Orbán Viktort és a fidesz elcseszett politikáját.

A megosztottság migránsgyűlölő/bevándorlást elutasító oldalán így, a magyar emberek nagy részében egyfajta identitászavar alakul ki. Elutasítják Orbánt, viszont a migrációs elveivel azonosulnak. Hiába nyílván való számukra, hogy Orbán nyíltan meglop minket, magyar állampolgárokat, korlátozza a jogainkat, és saját kényére-kedvére törvénykezik, mégis olyan érzés kerekedik bennük, hogy ezt Viktor jól csinálja. Mármint azt, ahogy védekezik a „vérszomjas migránshordák” ellen. Emiatt ha a migránsokra terelődnek gondolataik, pozitív attitűdjeik lesznek Orbánnal szemben.

Ha Viktor elég sokáig tudja ütni a migránsvasat, és a nemzetközi feszültségek (értem itt a háborúkat) is kitartanak a választásokig, akár még győzelemre esélyes is maradhat, és folytathatja Magyarország nyílt kifosztását.

A migránsozós gyűlöletkeltésnek más hatásai is lehetnek:


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.