2017. június 13., kedd

A CSÁNYI MEG "MONNYON" LE!

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.06.12.



...Egy szó, mint száz: Csányi “monnyon” le! 

Az OTP vezérét éppen hét évvel ezelőtt választották meg elnöknek egyetlen ellenszavazat nélkül, tehát pont így kellene el is küldeni. Akkori megválasztásával egy időben szavaztak az elnökség tagjairól, akik Csányihoz hasonlóan a labdarúgás igazi szakértői és feddhetetlen közéleti személyiségek voltak, mind a heten. Hogy ma is azok-e, az már más kérdés.

Nézzük meg, hogy kik voltak, akiknek a kezébe helyezte – Csányi Sándor javaslatára – , 2010-ben e sokat szenvedett nép a nemzet labdarúgásának sorsát. Tehát: Vizi. E. Szilveszter akadémikus, az MTA korábbi elnöke, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék korábbi elnöke, Bánki Erik, a parlament sport- és turizmus bizottságának fideszes elnöke, Berzi Sándor, a Videoton FC ügyvezetője, az MLSZ korábbi főtitkára, Anthony Radev, a McKinsey Company partnere, Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője és Tarsoly Csaba magánzó.

A hét évvel ezelőtti elnökség névsora számos tanulságot rejt magában. Az első és legfontosabb, amit Tarsoly Csabának kell levonnia: kerülni kell a kapcsolatot a legfelsőbb ügyészség bármilyen emberével. Ott még a szóvivő is életveszélyes, vagyis: a kapanyél is elsülhet, sőt akár rosszul is. A másodikat, Vizi E. Szilveszternek, aki először az MLSZ-hez adta a nevét, de később onnan kiszállt, és 2016-tól egy kisbolygó a 418891-es viseli a Vizi nevet. A világűrben igen, de az MLSZ-ben Vizi E. Szilveszter nem hagyott nyomot maga után. Ma már nem elnökségi tag Kovács Árpád sem. Helyette a Költségvetési Tanács elnökeként erősíti a Nemzeti Együttműködés nélküle is stramm rendszerét.

A rend kedvéért azért szögezzük le, hogy Tarsoly Csaba nyilván nem azért került ki az elnökségből, mert a Quaestor-ügyben 32 ezer embert károsított meg 150-180 milliárd forinttal, hiszen az még mindig kevesebb, mint amibe csak a Puskás Ferenc stadion és még egy-két kisebb focipálya kerül, ugyancsak megkárosítva, nem 32 ezer, de közel 10 millió embert. Azért – nem tudni, hogyan és miért – távoztában az elnökségből Tarsoly magával rántotta Borbély Zoltánt, a Legfőbb Ügyészségtől.

Az MLSZ elnökségének 2015-ben megválasztott új tagjai: Balogh Gabriella, egykori OTP vezérhelyettes, aki az OTP vonalat erősíti a magyar fociban. Nyilasi Tibor, aki a díszfocista szerepét vállalta jó pénzért. Garancsi István a Videoton és a Market építőipari vállalat tulajdonosa, Orbán Viktor strómanja, valamint dr. Török Gábor politikai elemző, a Corvinus egyetem docense. Ő az, aki azt mondta, az idő a női focinak dolgozik és ebben teljesen igaza lett, merthogy nem a férfi focinak nem kedvez, az jól látszott Andorrában.

Továbbá ő az egyetlen, aki bevallotta, hogy nem arról álmodott gyerekkorában, hogy az MLSZ elnökségének a tagja lesz. Tegyük hozzá: mi sem. Aki 2010 óta – mint aki jól végezte dolgát – peckesen ül az MLSZ elnöki székében, és akiket 2015-ben beválasztottak mellé ugyancsak felindulás nélkül az elnökségbe, elindulhatnának lassan a kijárat felé. Ideje, hogy ők is levonják a tanulságot, vagy a konzekvenciákat, vagy amit akarnak, és menjenek a bánatos francba Csányival együtt...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése