2018. augusztus 30., csütörtök

UGYANITT ALUFÓLIASISAK ELADÓ

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT

2018.08.30.


"Talán nem is az a legnagyobb baj, hogy a filmesek a faluban mit és hogyan tesznek, hanem az, hogy mi tűrjük, hogy meggyalázzák az embereket, sárba tiporják nemzeti értékeinket, a történelmünket, és olyan értékeket közvetítsenek a gyerekeinknek, amelyek tökéletesen ellentétesek mindazzal, ami számunkra fontos.
De azt gondolom, hogy a fizikai határvédelem után most a szellemi honvédelem következik majd: megvédjük értékeinket, a gyerekeinket, a társadalmunkat."

Nehéz. Az az igazság, hogy fölöttébb nehéz megszólalni, miután az ember a fenti slusszpoénnal nyakon öntött sziporkázó kulturális mutatványnak szánt irományt megemészti éhgyomorra. Márpedig én ezt cselekedtem tegnap önszorgalomból, midőn a pártsajtó kulturális háborújának frontvonalába kitaszajtott Magyar Idők nevű orgánum aktuális eligazításügyi cikkét elolvastam.

Nem túl nehéz kitalálni: a Morvai Krisztina, jobbikosságában elbukott, ámde hithű fideszességében főnixmadárként újjáéledt, fáradhatatlan honleány RTL Klub elleni szabadságharcába állt bele a lopott pénzből működő félretájékoztatási nehézgépgyár szalagmunkása. Vagy asszonya, pardon.

Gyanítom, hogy a Jurák nevű művésznő megirigyelhette a futószalag közelségében közvetlenül mellette szorgoskodó kollégina – bizonyos N. Horváth Zsófia – sikerét, aki mintegy három hónappal ezelőtt robogott el az Erkel Színházba felháborodni azon, hogy az egyébiránt már két éve futó Billy Elliot című musical szobrot állít a botrányos, kendőzetlen, fertőző buzipropagandának, miközben csökken/elöregszik a népesség, hazánkat pedig idegen invázió fenyegeti.

Nem volt könnyű alulmúlni, vagy legalábbis megközelíteni annak a politikai iszapbirkózásnak alárendelt művészi alkotásnak a színvonaltalanságát, de majdnem sikerült. A propagandista néni Morvai Krisztina áldozatosan önfeláldozó önkéntes túlbuzgalmára felkapaszkodva arra vetemedett, hogy N. Horváth Zsófiaként leüljön megnézni egy részt A mi kis falunk nevű
"végtelenül ízléstelen, primitív, népbutító "

sorozatból, és amit tapasztalt attól az összes közpénzből fizetett zsigere görcsbe rándult. Az RTL Klub szégyellhetné magát! Ilyen alávaló módon lejáratni, alázni, gyalázni a vidéken élő embereket, egyszerűen vérlázító. Hogy éppen a napi népbutításért jól fizetett Jurák szerint van ez így, az lényegtelen. (Nem!)

Forgatja is a szemét rendesen, én pedig kivételesen nem a megrökönyödéstől, hanem a röhögéstől görnyedtem kétrét, de próbálok komolyságot és egy elegáns kultúrmosolyt erőltetni ábrázatomra (via Heaven Street Seven; nem tudja valaki, ők is köztudottan balliberálisok, vagy nettó MSZP-sek, mint Fluor Tomi?). Íme a valamilyen sötét okból még mindig nem világhírű költőnő legerősebb állításai:

"minden, számunkra fontos értéket sikerült sárba tiporniuk, (…) a vidék szépségeinek, értékeinek bemutatása helyett minden epizód egyfajta lekicsinylést sugall, olcsó, buta poénokkal".

Ezt egyébként én, aki masszívan elzárkózom az említett csatorna által sugárzott szennyáradattól, egészen addig nem is tudtam, amíg a napokban a balliberális média el nem kezdte szintúgy gyalázni Morvai Krisztinát, aki…

"…
kifigurázzák a falusi embereket, akiket alkoholistának, könnyen befolyásolhatónak, butának, korruptnak ábrázolnak."

Nem tudom, az olvasók hogy vannak vele, de én nem gondolnám, hogy a falvakban gyakran előfordulna az, amit a sorozatban láthatunk
."

Eddig tartott a legendás türelmem az állampárti magaskultúra fogyasztásában. Jurák kisasszony eltalálta szarva közt a tőgyét a hatalom ánuszrózsája körüli nyálcsorgatásban... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.