2016. július 28., csütörtök

HA ÉRTELMETLEN A DEMOKRÁCIA EXPORTJA, EXPORTÁLJUNK DIKTATÚRÁT

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.07.28.
 
 
Nem érdemlünk többet Orbánnál? Annál, hogy Simicskák és Mészáros Lőrincek szívják a vérünk, Matolcsyk és Polt Péterek röhögjenek a pofánkba?

A magyar kormányfő szerint megbukott a demokrácia exportja. És nem beszél a levegőbe. Tény ugyanis, hogy az Európai Unióban először éppen Magyarországon és éppen Orbán Viktornak sikerült egy Nyugat-Európa által Magyarországra exportált demokratikus rendszert – egyébként parlamentáris eszközökkel, vagyis erőszak nélkül, bár alkotmányos puccsal – felszámolnia, vagyis az export értelmetlenségét igazolnia.

Tette ezt olyan ügyesen, hogy az érintettek, pontosabban az áldozatok egy része még tapsikol is hozzá. Egy másik rész észre sem vette. Azon vitatkozik szüntelen, hogy hazánkban valóban diktatúra van-e, vagy csak úgy érezzük. Míg egy harmadik, a magyar társadalomnak kisebb hányada, pontosan érzékeli ugyan, hogy ez bizony az, aminek látszik, de úgy gondolja, hogy nem neki kell emiatt a barikádra hágnia. Inkább kivár és a tömegek véges türelmében, népfelkelésben bízik, vagy abban, hogy az Európai Unió majd megoldja országa problémáit, ami csak álom.

Orbán először – szerényen – csak annyit állított, hogy mi magyarok veszekedős fél ázsiai népség vagyunk, éretlenek és alkalmatlanok a demokráciára, ezért nálunk valami más, egyfajta rendközpontú, autokrata rendszer lehet hatékony és sikeres. Aztán nagyon gyorsan, alig néhány hónap alatt, tovább lépett, és a liberális demokrácia összeurópai, sőt világméretű fiaskójáról kezdett beszélni. Példaként állítva elénk a demokráciáknál – szerinte – sokkal hatékonyabb autokrata rendszereket, ahol nem a népfenség elve, hanem a mindenek fölé helyezett rend uralkodik, azaz simán diktatúra van. Úgy mint: Kínában, Oroszországban és Törökországban...


Vagyis Orbán nem állt meg ott, hogy nem lehet és nem is kell a polgári demokráciákat a világ elé példaként állítani, mert azok mára elavultak, értéket nem képviselnek és gazdasági hatékonyságuk sem olyan jó mint a diktatúráké, hanem ennél jóval tovább ment, és egészen nyíltan az EU ellen kezdett uszítani, mondván: semmi sem indokolja az EU idealizálását, a világ globális problémáit a nemzetállamokra kell bízni...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.