2016. július 28., csütörtök

ÜGYÉSZSÉG: ROGÁN ANTAL NEM ANTILOP

MOS & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.07.28.


Fellélegezhet Rogán Antal, amiért az ügyészség úgy döntött, hogy nem nyomoz ellene. Nem csoda, ha a volt belvárosi polgármester, ma miniszter, megkönnyebbült. Köztudott ugyanis, hogy a pártoktól, de különösen a Fidesztől független ügyészség a bűn üldözésében nem ismer tréfát, ahol gazemberséget sejt, ott kíméletlenül lecsap. Nem vezetik pártérdekek, nem felsőbb utasításra cselekszik, mindegy neki, ki ő, és merre van hazája.

Rogán Antal ellen az lett volna a vád, hogy pénzt kapott Portik Tamástól és Vizoviczky László egyik közeli munkatársától. Előbbitől tízmilliót nejlonszatyorban, utóbbitól évi rendszerességgel 4 millió forintot, ki tudja milyen csomagolásban. Cserébe az említett urak kisebb szívességet kértek és kaptak volna. Hogy milyen szívességekről és baráti segítségekről lett volna szó, azt most már fölösleges taglalni. A pártoktól, de különösen a Fidesztől független ügyészség ugyanis úgy határozott, hogy miután sem Portik, sem Vizoviczky közeli munkatársa nem tisztességes emberek, hanem bűnözők, a vallomásuk sem tekinthető hitelesnek.

Ráadásul, így a pártoktól, de különösen a Fidesztől független ügyészség, Portik vallomása meglehetősen hiányos. Nem tudta ugyanis pontosan megmondani, hogy milyen címletekben vitte a pénzt Rogánnak, márpedig bárki beláthatja, egy ilyen alapvető tény ismerete nélkül nem indítható nyomozás. Mindemellett, Portik a pénz átadásának helyszínéül szolgáló Fidesz irodát sem volt képes hitelt érdemlően leírni. Vagyis, hogy hány szék, és számítógép volt a szobában, fikuszt, vagy datolyapálmát látott-e a sarokban, s a komputereken a Windows mely változata volt telepítve...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.