2017. február 13., hétfő

BALOG BAZÁRI BESZÉDE

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2017.02.12.


Most, hogy a tündéri és zsigeri kommentelők megmondták a magukét az egészségügyről, azért essen szó a Bazári Beszédről is. Már csak azért is, mert Orbán beszédét elég gyorsan be lehetne sorolni a permanens ellenségkép-kereső szövegek közé. S ezen a ponton talán érdemes elidőzni egy pillanatra. S nem Orbán mellett.

De azért is Balog Zoltán felvezető beszédét véve előbbre, mert ő vezette fel a miniszterelnöki megbízást bíró paranoid kiscsoportos fellépését. Így kronológiailag szintén övé, mármint Balogé az elsőbbség. De mondott pár olyan érdekes dolgot, ami akár köztudott is lehetne. S persze pár dolgot, amit elmondhatott volna. Az utóbbiakat azonban kár keresni. Balog már régen túl van azon, hogy átlássa azt a területet, aminek állítólag ő a minisztere. Elég ehhez a saját államtitkárait meghallgatni. Különösen a többi kormánytag megszólalásainak fényében. Amelyek nyomán, például az oktatásban, csak egy dologban látható némi koherencia: a szekuláris állam felszámolásának vágyában. Azért az megnyugtató, hogy a Várkert Bazárban mégsem nevezte meg Orbánt az ország főlelkészének.

Ellenben, mint az a kormány hivatalos honlapján olvasható, kiemelte, hogy a magyar polgári közösséget 15-20 éve az hozta össze, hogy nagy bajokat láttak. Itt rögtön tetten érhető, hogy Balog beszédét valószínűleg nem Balog írta. Ráadásul a beszédíró nagyon lusta lehetett. Az emberi erőforrások minisztere ugyanis nem csak miniszterként, hanem a Magyar Polgári Együttműködési Egyesület (MPEE) elnökeként mondta el felvezetőjét. Márpedig egy szervezet elnökének illenék tudni, hogy a szervezete mikor is alakult. Legalább akkor utána nézhetne, amikor beszédet mond a társulat nevében. Mert vegyük a 15 évet. Ekkor 2002-ben járunk. Ha ezt tekintjük a nagy baj évének, akkor a legnagyobb baja az lehetett, hogy Orbán pártja elbukta a választásokat. Egyébként megértem azt, hogy a Fidesz holdudvara így élte meg a helyzetet. Azonban ennek kapcsán arra is emlékezhetünk, hogy ezt követően jött az Erzsébet híd önkényes lezárása, amit nyugodtan a majdani 2006-os TV-székházfelgyújtáshoz vezető események egyfajta jelmezes főpróbájának tekinthetünk. Tehát 2002, és bukta. Orbán és örökös belügyminisztere különben a hídlezárás előtt adta ki azt a jelentést, hogy a választások lebonyolítása törvényes volt. S ezzel az eredménye sem lehet törvénytelen. Amikor ezt követően mégsem szólalt fel az ellen a vélemény ellen, hogy választási csalások történtek, akkor a pávatáncból is ízelítőt adott. Mert vagy az országgyűlési beszámolóban hazudott szóban, vagy azt követően a tettekben. Amikor is nem figyelmezette a híveket a törvényes eredményre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.