2020. március 30., hétfő

KONTINENSEKEN ÁTÍVELŐ MASZKVITA

HATÁRTKELŐ
Szerző: Határátkelő
2020.03.30.


Miközben lassan megszokjuk az utcákon, üzletekben a maszkos, kesztyűs emberek látványát, addig sokan még mindig mintha nem vennék komolyan a védekezést járvány idején. Miért véd meg és főleg: kit és mitől véd meg a maszk? A Los Angeles-London-Budapest-tengely podcastjában egyebek mellett összecsap két álláspont az Egyesült Államokból és Nagy-Britanniából, miközben beszélünk arról is, ki miként éli meg a kijárás szigorítását.

Olyan sokat változott a világ körülöttünk, hogy én a napokban kifejezetten megütköztem azon, hogy az egyik budapesti pláza forgalmas üzletében a pénztárosok maszk és kesztyű nélkül szolgálták ki azt a néhány vevőt.

Vajon mi a helyzet ezen a téren az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában, egyáltalán lehet-e ilyen téren általánosítani?

„A minimum a maszk lenne szerintem”

A Los Angelesben élő Tamás például már a járvány előtt is próbálta védeni a saját egészségét, mindig letörölte például a bevásárlókocsik fogantyúját és használta a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítőt.

„Ezek az én életembe beépült dolgok, de ennyire szigorúan eddig én se vettem. Nagyon kellemetlen sok embernek, pláne jó pár nap bezártság után, hogy kesztyűben, maszkban kell levinni a szemetet, vagy egy boltba lépve akár még egy szemüveget is felveszek, hogy az arcom minél kisebb felülete legyen kitéve a fertőzésnek, hiszen minden olyan helyen, ahol bejuthat valami, ott bejut. A minimum a maszk lenne szerintem” – vélte Tamás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.