2016. október 12., szerda

VOLDEMORT NAGYÚR BUKÁSA: AZ ELSŐ FECSKE VAGY AZ UTOLSÓ MOHIKÁN?

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.10.12.


Lélektani hadviselésre kiválóan használható a rabosítás kifejezés, ami persze nem egyenlő azzal, amit sugall. Nem öltöztetik az illetőt csíkos ruhába, nem viszik vezetőszáron rendőrök a kihallgatásra azt, akit rabosítanak, de fénykép készül róla, és az ujjlenyomata is bekerül a bűnüldöző szervek nyilvántartásába. Mengyi Roland, (alias Voldemort nagyúr) elszenvedte ezt a procedúrát, amin az utóbbi tíz esztendőben szinte kizárólag baloldali politikusok mentek át. Egyelőre nem tudni, hogy a Fidesz az út szélén hagyja-e a kormánypárti képviselőt, vagy politikai okokból meglebegteti a nagy belső rendcsinálás lehetőségét, aztán pedig megmenti Mengyit. Pályafutásának azonban politikai értelemben mindenképpen vége.

A Voldemort-ügy tulajdonképpen nem Mengyi Rolandról szól, hanem a Fidesz belső viszonyainak lehetséges átrendeződéséről. Elképzelhető, hogy Orbán Viktor rájött: kétélű fegyver, ha azt üzeni a párt tagsága felé, hogy amennyiben fideszes politikus vagy, mindent megtehetsz, mert minden körülmények között megmentünk. Sokan gondolják úgy a párton belül is, hogy olyan figurákat vonzott ez a szemlélet a Fideszbe, akik a hatalomgyakorlás és meggazdagodás kockázatmentes, ám erkölcsileg finoman szólva is aggályos útját választották.

Már értekeztünk arról korábban, hogy a Magyarország régióinak többsége a Voldemort nagyurak hitbizományai lettek az utóbbi hat esztendőben, így nem meglepő, ha sorra esnek ki a csontvázak a Fidesz vidéki szekrényeiből. Ezek a kormánypárti politikusok csöndben, legalábbis nagy feltűnés nélkül dolgoznak, általában a hangjukat nem halljuk a parlamenti üléseken, ha pedig részt vesznek egy helyi protokoll eseményen, akkor mondanak egy semmitmondó beszédet, melybe beleoltanak egy kis migránsozást, hogy a főnök elégedett legyen. A háttérből azonban nagyon tudatosan irányítják a rájuk bízott választókerület pályázati pénzeit, tesztelik az önkormányzatok együttműködési hajlandóságát, és nem ritkán beleszólnak olyan piszlicsárénak tűnő ügyekbe is, mint például egy falusi művelődési ház igazgatói pályázatának elbírálása...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.