2019. október 6., vasárnap

BÖDŐCS TIBOR: BÖDŐCS TIBOR VAGYOK - INTERJÚ

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK, SARKADI ZSOLT
2019.10.05.


„Ki emlékszik arra, hogy ki volt az egészségügyi miniszter az első csókja idején? Mikor a zalaegerszegi kórházban álltam a nagyapám halálos ágyánál, ki emlékszik, hogy mennyi volt akkor az euró? Az élet megtörténik.”

Ezt magyarázta Bödőcs Tibor hajnali egykor, amikor már sem a kérdéseknek, sem a válaszoknak nem volt semmi értelmük. 2014 és 2017 után harmadszorra interjúztunk Bödőcs Tiborral, és megint ő nyert: mindenki berúgott, az interjú pedig tragikus lett.

Magyarország legnépszerűbb humoristája új műsorral tér vissza, egy jelenet erejéig a saját szövegével szerepel egy filmben, és megírta a második könyvét is. Megnéztük egy tesztelőadását – amit Tóth Edu műsorának közepére illesztettek be –, és bár még láthatóan döcög az anyag, már most látszik, hogy Bödőcs Tibor az eddigi vonalon haladva provokál tovább. Bár az nekünk egyelőre nem világos, hogy néhány súlyosabb, rasszizmust, identitáspolitikát és hasonlóan kényes témákat érintő poénja hogyan fog beférni a Comedy Centralba. Céges rendezvényekre egyébként már nem jár, a kollégák mondják, hogy jól fizet, nem kell törődni azzal, ha fetrengenek, beszélgetnek, szerinte viszont ez nem jó. „A nyilvános előadások is jól fizetnek, de ha nem jönnének a nézők ilyen tömött sorokban, valószínűleg én is járnék cégesekre dubajozni. Jelenleg, a nézőknek hála, nem kell.”

A leghíresebb búcsúszentlászlói a két évvel ezelőtti Addig se iszik című paródiakötet után most egy regénnyel, a Meg se kínáltakkal tért vissza. Az eredeti könyvterv akkor fogalmazódott meg benne, amikor huszárjelmezes emberek tértek be a búcsúszentlászlói kocsmába, akikkel inni kezdett, majd egyszer csak ez egyik huszár lován ülve a kislányával, a sörsátor közepén lépegettek a falunapon. Az volt a koncepció, hogy a könyvben majd ilyen emberek mászkálnak a mai Magyarországon, azt képzelve, hogy tényleg huszárok, de aztán rájött, hogy a Don Quijotét már megírták, így végül a sztori egyszerűen annyi lett, hogy egy Magyar Oszkár nevű, Zala megyei szobafestő Gyöngyikének, a csaposnak meséli el az életét, és közben elgondolkodik az élet nagy kérdésein...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.