2022. április 12., kedd

BARTUS LÁSZLÓ: A “GYURCSÁNYOZÁS”, MINT NÁCI BESZÉD

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.04.10.


Mielőtt bárki azzal gyanúsítana, hogy a “DK embere” vagyok, vagy “Gyurcsány lefizetett bértollnoka”, szeretnék emlékeztetni arra, hogy az ellenzéki táborban senki nem bírálta olyan élesen a DK-t és Gyurcsány Ferencet, mint én és az Amerikai Népszava, amikor először részt vett Orbán csaló választási komédiájában és bevonult a parlamentbe. Ezzel az utolsó remény is megszűnt arra, hogy legyen egy rendszeren kívüli ellenzéki párt, amely nem kollaborál a hatalommal és nem legitimálja 
Orbán államcsínnyel létrehozott, törvénytelen, fasiszta diktatúráját.

Ahogy most is a legélesebben ellenzem, hogy az ellenzék (és ma már legnagyobb pártja, a DK) bevonuljon Orbán díszletparlamentjébe, és a demokrácia látszatát adja a diktatúrának, amivel a NER legerősebb támaszát jelentik. Amíg az ellenzék legitimálja ezzel az alkotmányos rend megdöntését, felesküszik a törvénytelen alaptörvényre és demokráciának láttatja a diktatúrát, addig Orbán hazug rendszere él és virágzik. Akik csak az orrukig látnak, nem hiszik el, hogy az Orbán-rendszer bukása akkor kezdődik el, amikor ennek véget vetnek.

Ennyi bevezető után szeretnék rátérni a “gyurcsányozás” jelenségére, aminek semmi köze a fentiekhez. Azért is kell erről nyíltan beszélni, mert a magyar társadalom egyik pestise ez, amely már az ellenzék soraiban is erős támogatásnak örvend. A “gyurcsányozás” méreg, olyan toxikus beszéd, amely a náci propaganda logikájára épül, emellett hazug, gyűlölködő és beteggé teszi a társadalmat. A “gyurcsányozás” ugyanarra a logikára épül, mint a zsidózás, a “gyurcsányozás” nemcsak közönséges gyűlöletpropaganda, hanem náci beszéd. Aki érintkezik vele, aki elfogadja, nácikkal azonosul.

Elmagyarázom, miért. A “gyurcsányozás” az univerzális bűnbakképzés technikáját alkalmazza. Ez ugyanaz a mechanizmus, mint amit a zsidók ellen használtak évszázadokon át. Van egy bűnbak, aki mindenért felel. Ennélfogva minden baj és rossz forrása, a legnagyobb veszély a létezése, ami elvezetett a “végső megoldás” gondolatához. A “gyurcsányozás” ugyanazt a szerepet tölti be, mint a zsidózás a nácizmusban: ugyanaz a modell, ugyanaz a technika, ugyanaz a cél, csak a zsidót cserélték “Gyurcsányra”, ezért ez ugyanaz a nácizmus.


A hisztérikus orbáni-goebbelsi náci propaganda az “Elk*rtuk” című filmmel olyan gyűlöletet próbált elszabadítani (ami részben sikerült is), amely a “végső megoldás” gondolatát sugallta, s amely után egy csoda, hogy Gyurcsány Ferencet nem lincselték meg és nem gyilkolták meg, mint a múlt század húszas éveiben a zsidókat. Ez a film, és az erre épített propaganda, azt üzente, hogy nincs más megoldás, nem lehet mást tenni, ettől az embertől szabadulni kell, meg kell ölni. A szándék az volt, hogy “Orbánt kell megválasztani”, de a náci propagandában a megsemmisítés a megoldás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.