2019. március 10., vasárnap

FALUDY LONDONBAN

HUPPA
Szerző: SZELE TAMÁS
2019.03.10.


Kérem, én azt elhiszem, hogy kicsit unalmas ez a Brexit, unja ezt már az európai kontinens és a brit szigetek összes lakója, ezt a szappanoperaként húzódó válópert, mert a leginkább erre a két dologra hasonlít. Már ha egyáltalán lesz belőle valami, mert az sem biztos, tekintve a legújabb fejleményeket. Az mondjuk biztos, hogy drága mulatság, és még milyen sokba fog kerülni!

Hogy magát az alaphírt vegyük: ugyebár jövő kedden szavaz a Brexit-megállapodás mibenlétéről és hogyanságáról a londoni Alsóház. Jobban mondva, jövő kedden szavaz újfent, ugyanis eddig is megtették már több alkalommal, de csak annyira jutottak, mint a menyasszony, aki kéreti magát: így nem akarják, úgy nem akarják, tulajdonképpen sehogy sem akarják, de azt sem akarják, hogy elmaradjon, nem tudják mit akarnak, de abban biztosak. Ez rendben is volna, ha egy esküvői szertartásról, válóperről vagy egy házibuliban kialakult, egyéjszakásnak induló kapcsolatról volna szó két tizenéves között, de a Brexit pöttyet fontosabb kérdés ezeknél és némiképp túlterjed a magánélet körén. Tehát szavazni kell róla, mindenképpen.

Theresa May már kezd nem hinni a dologban, a konzervatív párti brit miniszterelnök a kelet-angliai Grimsby városában, egy zöldenergia cég dolgozói előtt tartott péntek délutáni beszédében kijelentette: senki nem tudja, mi történne a brexit-megállapodás újbóli elutasítása esetén. „Lehet, hogy hosszú hónapok múlva lépnénk ki az EU-ból, lehet, hogy a megállapodás nyújtotta védelem nélkül kellene távoznunk, és az is lehet, hogy soha nem lépünk ki” – fogalmazott.

Márpedig gyanús, hogy most sem fognak dűlőre jutni az Alsóházban, és akkor – hm, akkor fogalmunk sincs, mi lesz. Illetve nálunk, Európában érdekes dolgok lesznek, ugyanis épp uniós választási kampány van, de ezen kívül semmi különös nem várható (épp elég különös ez nekünk), ámde Britanniában? Ott mi lesz? Ugyanis az Unió – elvben – minden halasztásba beleegyezik, legalábbis a mostani vezetése, csakhogy ha az Egyesült Királyság újabb halasztást kér, akkor azért azt mégis meg kell szavazni, éspedig az engedélyezéshez szükséges mind a 27 tagállam egyhangú beleegyezése.

De hát azt csak megkapják, nem?

Vagy megkapják, vagy sem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.