2016. január 13., szerda

A JÖVŐ REJTÉLYES KÖRVONALAI

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Bruck András
2016.01.12.


Az üzlet az üzlet.
Ha hagyod magad továbbra is kifosztani, akkor te is kaphatsz tízmilliót. Vagy akár kétszer tízet.
Ha hagyod, hogy mi, például a kislányom és a férje, Lőrinc szomszédom és az ő családtagjai, az L. Simon nevű kormánybiztosom és az ő, általam is tisztelt felesége néhány százmillióért, esetleg milliárdért földet, kastélyt, ilyesmiket vásárolhasson, akkor te meg a nálad szegényebbek pénzéből építhetsz magadnak új otthont.
Az se baj, ha már van, hiszen ez nem erről szól
Mi a tiedből, te az övékből – van evvel valami gond? Őszintén, érdemes a joggal szarakodni?
Sőt odaépítheted a tiedet, ahova akarod, olyanra, amilyenre akarod, pont úgy, ahogy én csinálom Felcsúton.
Ez a hatalom legfrissebb ajánlata a feldúlt, számottevő fizetőképes kereslet nélkül maradt, ráadásul egyre fogyó népességű országnak.
Muszáj valamit tenniük, és vesztenivalójuk sincs már.
Olyan messzire mentek, ahonnan, ha akarnának, se tudnának visszafordulni, de nem is akarnak. Előre menekülnek, és közben, mint a sáskák mindent letarolnak.
A szemük előtt egyetlen cél lebeg, az ország összes erőforrását, még mozgósítható szellemi és gazdasági tartalékát saját további vagyonosodásuk és túlélésük szolgálatába állítani. Mindenfajta központi gondolkodás, tervezés, törvénykezés ennek van alárendelve, ez köti le minden energiájukat.
Nem is lenne idejük valami jóra, hasznosra gondolni.
Lehetetlen akárcsak egyetlen embert is megnevezni közülük, akiről ne ordítana, hogy nyakig sáros, vagy akit a saját privát bizniszén kívül egy mákszemnyit is érdekelne bármi más. Semmivel nem törődnek, ami az ország jövőbeli boldogulását biztosíthatná.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.