2019. május 5., vasárnap

A NER VÁRATLANUL TALÁLKOZOTT A JOGÁLLAMMAL A III. KERÜLETI BÍRÓSÁGON

444.HU
Szerző: erdelyip
2019.05.05.


Bíró (Gáti Péter Gyula) - Ez az országos légi riasztási rendszer, ide melyik felperes kívánt bejutni?

Az MTVA ügyvédje (Dr. Lovas András) - Azok a felperesek, akik egyébként azt a helyzetet nem fogadták el, hogy az MTVA szabályzatában kijelölt VIP váróban kell nekik várakozni, és ott tartózkodni. Ezt egyik felperes sem fogadta el, tisztelt bíróság, mindegyik országgyűlési képviselő, ha tehette volna húszan húsz fele szaladtak volna ebben a hatalmas komplexumban.

Azt a tárgyalást vezető bíró és hallgatóság később sem tudta meg, hogy az MTVA ügyvédje szerint konkrétan kik lettek volna azok az országgyűlési képviselők, akik tavaly december közepén a közmédia épületében megpróbáltak az országos légi riasztási rendszer közelébe jutni.

2018. december 16-án és 17-én is ellenzéki országgyűlési képviselők mentek az MTVA székházába. Nem sokkal korábban fogadta el az országgyűlési kormánypárti többsége a túlóra-törvényt, emiatt országszerte demonstrációk kezdődtek. December 16-án vasárnap este több ezren vonultak az MTVA székháza elé. Több ellenzéki országgyűlési képviselő is bement az épületbe, nekik a képviselők jogállásáról szóló törvény lehetőséget biztosít, hogy bármely közintézménybe belépjenek. A politikusok az MTVA vezetőjével akartak beszélni, illetve elérni, hogy az ellenzéki pártok öt pontos petícióját olvassák be. Több országgyűlési képviselőt, például Hadházy Ákost mentelmi joguk ellenére erőszakkal dobtak ki az épületből az MTVA biztonsági őrei, a maradék pedig december 17-én este, nem sokkal a szocialista Molnár Zsolt érkezése után önként hagyta el az épületet. Egy MTVA-s belső jegyzőkönyv szerint Molnár azt ígérte a közmédia előtt várakozó rendőröknek, hogy lebeszéli
társait az épületben való tartózkodásról, annak érdekében, hogy ne kelljen a birtokvédelmi eljárás kertében született jegyzői határozatot karhatalmi erővel végrehajtani.

December 17-én délelőtt ugyanis Papp Dániel MTVA-s vezérigazgató kérésre Óbuda jegyzője birtokvédelmi eljárást indított, ennek eredményeként pedig akár rendőri erővel is elvitethették volna az ellenzéki politikusokat, ha nem mennek ki maguktól az épületből.

Ez az a birtokvédelmi eljárás, amit több ellenzéki képviselő is bíróságon támadott meg, és ebben a perben hozta fel az MTVA ügyvédje, hogy a légi riasztási rendszer is veszélyben volt a politikusok miatt, például ezért is kellett ellenük birtokvédelmet kérni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.