2022. augusztus 12., péntek

TÁRSADALMI ELÉGEDETLENSÉGRE ÉLESÍTETT GYŰLÖLETKAMPÁNNYAL REAGÁLHAT A KORMÁNY

HÍRKLIKK
Szerző: N. VADÁSZ ZSUZSA
2022.08.12.


„Nincsenek bizonyítékaim, de erős a gyanúm, hogy ugyanolyan államilag szervezett lopás folyhat a gázimporttal és a nyersanyag-behozatallal kapcsolatban, mint folyt a kínai vakcinabeszerzésnél... ezen valaki(k) nagyot nyer(nek) vagy szeretné(nek) nyerni” – mondta Inotai András a Hírklikknek adott interjúban a 730 millió eurós piaci hitelfelvétel kapcsán. A közgazdász professzor szerint óriási a kapkodás a kormányban, nagy a pánik, mert már látják: az idén nem jön majd uniós pénz „mindegy, hogy ki és miről tárgyal Brüsszelben”. Ami azt is jelenti, hogy már nincs miből lopni, tehát – valószínűleg - újabb hiteleket kell felvenni. Az elmúlt 10-12 év gazdaságpolitikájának a hiánya, az, hogy mindent kizárólag a hatalom megszerzésének, majd megszilárdításának rendeltek alá, most drámai nyersességgel jelenik meg – fejtegette, rámutatva: több millió háztartás napi megélhetése kerülhet veszélybe. Kérdés, meddig tűr a nép. Inotai eléggé lesújtó képet fest, mondván, „Mi nem kevert faj, hanem egy kavart fej vagyunk. Ha ez a társadalom mindezt megengedi, nem ellenzi, sőt, még tapsikol is hozzá...akkor bizony fel kell tenni a választási lehetőséget az embereknek: vajon inkább egy úgynevezett kevert fajú vagy egy kavart fejű társadalomban képzelik el az életüket?

Április elején a Hírklikknek adott – nagy port felvert – interjújában azt mondta, hogy „Négy hónapon belül hatalmas gazdasági válság lesz Magyarországon. Már most is az van, de ez semmi ahhoz képest, ami ránk vár”. Letelt a négy hónap, itt van a válság? És akkora, amit akkor „vizionált”?

– A válságnak bizonyos jelei – pontosabban a külső jelei – már akkor megjelentek a felszínen. Az energiaárak emelkedéséből, az élelmiszerárak elszállásából, az orosz inváziót követő szankciók rövidtávú következményeiből lehetett következtetni már arra, hogy egy olyan nyitott országot, mint amilyen Magyarország, hatványozottan érintik a nemzetközi pénzügyi és kereskedelmi mozgások. De hangsúlyozom, amit most tapasztalunk, az csak az, amit a válság felszínre hozott. Annak igazi és hosszan tartó következményei azonban, hogy az elmúlt 12 év történelmileg is páratlan modernizációs esélyét eljátszotta a rendszer, a társadalom egésze számára majd csak a következő hónapokban fog megmutatkozni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.