2018. szeptember 28., péntek

AZÉRT, HOGY A MINISZTERELNÖK NE DÖNTHESSE EL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.09.27.


Orbán Viktor és pereputtya Európában repked egy jó barátja magángépével, amivel a kormányszóvivők és úgy nagy többségében a fideszesek szerint nincsen semmi baj. Nincs, mert megmondták nekik, hogy nincs baj. Ha kérdezik őket, ezt kell mondani. Az hogy Hollikok és Gulyások – de Lázár is pontosan ugyanezt tette – nem rendelkeznek és nem is rendelkezhetnek önálló gondolatokkal nem újdonság, így az sem meglepetés, hogy újságírói kérdésekre – már ha egyáltalán válaszolnak – gond nélkül képesek egymástól függetlenül ugyanazt válaszolni. Tudják, hogy mit kell mondaniuk, ez a munkájuk. Ugyanis az ő dolguk már évek óta az, hogy védjék Orbánt és haverjait bármiféle támadással szemben.

Még csak azt sem hiszem, hogy Hollik, esetleg Gulyás ne lenne tisztában azzal, hogy mocskos korrupt politikusoknak falaznak. Nagyon is tisztában vannak ők ezzel, azonban vélhetően valamiért megéri gerinctelen módon viselkedve a sajtó munkatársainak szemébe hazudni. A Fidesz az elmúlt években egy olyan rendszert épített ki, amelyben már nincs olyan egyén, aki ne tenne meg bármit a pártért. Nincsenek a külső szemlélő számára látható belső harcok, sem viták, esetleg morális problémák. Az, amit Orbán Viktor képvisel, az a Fidesz számára – annak minden egyes képviselőjével és miniszterével együtt – elfogadható.

Ezért sincs értelme egyetlen fideszes képviselő, esetleg polgármester mentegetésének sem, hiszen aki tisztában van az ország dolgaival – aki nincs az pedig azért – , az azzal is tisztában van, hogy Orbán és haverjai szétrabolják az országot. Ezek az emberek egytől egyig bűnsegédek, akik számára lassan bármi megengedhető, ha azt a hatalom valamely birtokosa követte el. Kéz kezet mos alapon működik a rendszer, ahol már nincsenek moralitások. Az egyik képviselő gond nélkül védi meg a másikat lopás, zsarolás, esetleg testi sértés ügyében. Nincsenek már olyanok sem, akiket a rendszer kivetne magából, mert minden elfogadottá vált.

Az, hogy Orbán Viktor magánrepülőgépes utazása a kormány számára teljesen normális, pontosan mutatja milyen szinten épült ki ez a rendszer. Nincs szó morális – fideszéknél már a szó is értelmét vesztette – válságról, hanem Soros-féle támadásról és Európa Parlamenti választások előtti lejárató kampányról van szó. Nincs szó arról az oligarcha családról, amely irányítása alá vette ezt a kicsiny országot, hanem Gyurcsány és a szocialisták vannak. Úgy váltunk egy következmények nélküli országgá, hogy azt mára el is fogadtuk. Az vált különlegessé, ha valaki még egyáltalán kérdőre meri vonni Orbán Viktor azért, mert egy valószínűsíthetően a barátja által vásárolt több milliárdos magángépen járja a kontinenst. Ez az út a kormány szerint nem egy ajándék út volt, ha pedig az volt, akkor :

"azt majd a következő vagyonnyilatkozat-tételkor a miniszerelnök eldönti".

A miniszterelnök dönti el, hogy mit kell beírni a vagyonnyilatkozatába és mit nem. Orbán Viktort a magyarországi törvények már régen nem korlátozzák, hisz azt akkor írja át, amikor csak akarja. Ő dönt egyszemélyben mindenről, ami ebben az országban történik. Ha Mészárost, vagy Tiborczot kell milliárdossá tenni – akár törvénytelen eszközökkel is – akkor megteszik. Pontosan tudják, hogy egykori jó barátjukkal, Polt Péterrel a főügyészség élén nem számíthatnak semmiféle elszámoltatásra. Nincs az ég egy adta világon semmiféle következménye annak, amit tesznek immár nyolcadik éve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.