2018. november 23., péntek

DIÁKOKAT BUZDÍT SAJÁT TANÁRAIK FELJELENTÉSÉRE A HABONY ÁRPÁD KEZÉBEN LEVŐ KORMÁNYZATI PROPAGANDAOLDAL

168 ÓRA ONLINE
Szerző: MOLNÁR RICHÁRD
2018.11.23.


Sztálin legjobb tanítványai az ideológiai elhajlás nyomait keresik az egyetemeken. Miközben az ELTE-n nem volt működő projektor a tanórához, egy gólya szerint inkább azzal volt gond, hogy a tanár a kormányt kritizálta.

Úgy tűnik, tényleg csak szerény kezdet volt az autonóm felsőoktatás ellen indított háborúban a Közép-európai Egyetem (CEU) működésének ellehetetlenítése, valamint a társadalmi nemek tanulmánya szak (közkeletű nevén genderszak) egyetlen tollvonással való megszüntetése. A kultúrharcként is emlegetett ideológiai tisztogatás az irodalom, a könnyűzenei élet, a filmipar és a tudomány után megkezdte működését a felsőoktatásban, ennek pedig csalhatatlan jele, ha a kormányzati médiabirodalom néhány cikkben egyértelműen körülhatárolja az új ellenséget.

„Vajon normális az, hogy 2018-ban az ország egyik legjobb egyetemén kormányellenes, balliberális propagandát kell hallgatnunk az órákon? Normális az, hogy a rendes tananyag helyett olyan információkat kapunk, amelyek befolyásolhatják döntéseinket?” – írta múlt héten a Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó tulajdonában lévő 888.hu fizetett alkalmazottja, Zelenka Dóra, aki mellesleg az ELTE bölcsészkarának elsőéves, kommunikáció szakos, azaz elvben újságírónak tanuló hallgatója. A leendő médiamunkást állítása szerint egy november 14-i egyetemi előadás ihlette meg.

A szerző egyetemi hallgatóként, egy első évfolyamos diákhoz illő tévedhetetlen szakmai hozzáértéssel és tapasztalattal többek között azt írta, a magyar felsőoktatással valóban vannak gondok,

a probléma forrása viszont néhány felsőoktatási intézmény tanári karában keresendő.

A bájosan amatőr véleménycikk szerint miközben az óraadó oktató azon „sivalkodik”, hogy az ország legnagyobb költségvetésű állami egyetemén nem jut elég pénz projektorra (kivetítőre) és villanykörtékre, „az persze nem zavarja a tanárokat, hogy havonta több mint félmilliót keresnek átlagosan”. Ráadásul az órán Soros György egyetemét, a CEU-t és a genderképzést is dicsérték.

A cikk megjelenése után a bepanaszolt tanár, Hammer Ferenc, az ELTE Média és Kommunikáció Tanszékének docense igyekezett tényekkel megcáfolni a hallgató szavait. Az oktató hétfői közleménye szerint a 888 szerzője által kifogásolt mondatok nem rendes előadáson, a tananyag részeként hangzottak el, hanem azután, hogy Hammer Ferenc nem tudta megtartani előadását, amely az „osztályhelyzet vizuális konstrukcióit bemutató vizuális órai elemzés” lett volna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.