2018. november 23., péntek

TUDJUK MIT TETTÉL AZ OROSZOKKAL - A DK NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

HUPPA
Szerző: hj
2018.11.23.



Die Presse: A NATO szivárogtatott?

A lap – és számos más sajtóorgánum – hírügynökségi jelentések alapján idézte a HVG cikkét, amely szerint Nikola Gruevski szökésének részleteit a NATO szivárogtatta ki, hogy figyelmeztesse Orbán Viktort: a szervezet pontosan tudja, „miket csinál Orbán az oroszokkal és Putyin szövetségeseivel közösen”. A jelentés rámutatott, hogy Szijjártó Péter nem kívánt részletekkel szolgálni arról, hogy ki állt a szöktetés hátterében, és kérdésre csupán annyit mondott, hogy NATO-tagállamok részéről nem érkeztek jelzések. A HVG titkosszolgálati forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a részletek kiszivárogtatása mögött „egyértelmű politikai döntés áll”. Albánia és Montenegro a NATO tagja, és számos jel utal arra, hogy a részletek a NATO útján szivárogtak ki idézték a hírügynökségek a HVG értesülését.

Die Freie Welt: Soros mindenhol

A német blog- és véleményportál híre szerint Kartharina Barley német igazságügyi miniszter szerdán, Berlinben fogadta Soros Györgyöt. „Nálunk, Európában is egyre nagyobb nyomás nehezedik a nyitott társadalomra. Ma Soros Györggyel arról beszéltem, milyen jelentőséggel bír az élénk civil társadalom demokráciánk jövője szempontjából. Sok forog kockán” – idézte a cikk a miniszter Twitter bejegyzését, majd rendkívül ellenséges kommentárt közölt, amelyben többször megemlítette, hogy Barley védelmébe veszi a globális migrációs paktumot, és „tudjuk, honnan fúj a szél”.

The Guardian: Bannon, a mozgalmár

Steve Bannon aligha jut messzire az európai jobboldali populisták számára tervezett támogatásával, mert 13 uniós tagállamból kilencben nemzeti törvények tiltják az ilyen jellegű külföldi részvételt, ahol ez nem áll fenn, hogy az érintett pártok vezetői nem tartanak igényt az együttműködésre, és így gyakorlatilag csak Olaszországban és Hollandiában valósítható meg az elképzelés – írta a lap az érintett országok választási törvényeinek tanulmányozása alapján...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.