2019. április 25., csütörtök

TENISZ: SZÁZMILLIÓS TARTOZÁSOK HÁZON BELÜLRE

MAGYAR HANG ONLINE
Szerző: B. MOLNÁR LÁSZLÓ
2019.04.25.


Elképesztő adatok jutottak szerkesztőségünk birtokába, mégpedig a tételes felsorolása annak, vajon miként és milyen cégek, magánszemélyek között oszlik szét a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ 707 millió forintos tartozása. Ezekből tökéletesen látszik, hogy az MTSZ jelenlegi legnagyobb hitelezője a szövetség kommunikációs igazgatója és annak legszűkebb köre. Ráadásul Tamás Krisztina vállalkozása, az Open Time Kft. milliárdos bevételekhez jutott, míg a férje, Horváth Csaba által korábban tulajdonolt, majd a közeli barátja, Kovács Zsolt érdekeltségeibe átkerült A-Z Produkció cégek is több százmilliós bevételekkel zártak. Ráadásul az MTSZ tartozási listáját is ők vezetik: az A-Z Tenisz Produkció 382 276 000 forintra, míg az Open Time Kft. 2 730 000 forintra számíthat.

Ekkora összegű tartozás kizárólag nagy nemzetközi versenyekkel kapcsolatban merülhetne fel a szövetség részéről. Ám valamennyi WTA- vagy ATP-torna költségeit az állam állta: az Emberi Erőforrások Minisztériuma az összes torna állami támogatását időben átutalta az MTSZ-nek. A 2018-as ATP 250-es, az ATP Challenger és a WTA International tornák támogatási szerződéseit 2017. december 29-én írták alá – összesen 1 milliárd 852 ezer forintról –, míg az idei versenyekét tavaly április 9-én, amelyek összesen 802 620 000 forintról szóltak. Ezen állami támogatásoknak a felhasználási határideje lejárt: a 2018-ra kapott támogatásoknak 2018. december 31-én – idén március 1-ig kellett elszámolni tételesen –, míg az idei versenyekre kapott pénzeké 2019. február 28-án. Ez utóbbiakkal jövő hét hétfőig, azaz április 29-ig kell elszámolni.

Talán nem véletlen, hogy az MTSZ vezetősége ellen április 16-i dátummal újabb eljárást kezdeményezett az Emmi a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, a 2018. évi ATP 250 World Tour férfi tenisztorna, a WTA női tenisztorna sportrendezvény szervezése és az ifjúsági tenisz csapat világbajnokság után az idei, azaz a 2019-es WTA és ATP-tornák miatt. A minisztérium azért fordult a hatósághoz, mert az MTSZ mellőzte a különböző kiírásoknál a közbeszerzési törvény vonatkozó szabályait...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.