2019. április 25., csütörtök

BODROGI GYULA 85 ÉVE – AJÁNLÓ A 168 ÓRA 2019. ÁPRILIS 25-I SZÁMÁBÓL

168 ÓRA
Szerző: 168ora.hu
2019.04.24.


A Kossuth-díjas művész, Prima Primissima közönségdíjas, a nemzet színésze a napokban ünnepelte 85. születésnapját.

Bodrogi Gyula 85 éve

A Kossuth-díjas és Prima Primissima közönségdíjas művész, a Nemzet Színésze a napokban ünnepelte 85. születésnapját. Nemcsak a színház a szenvedélye, hanem a vadászat és a főzés is. A Nemzeti Színházban rendezett ünnepi gálán pályatársai, barátok és családtagok köszöntötték, a közönség felállva tapsolta. Bodrogi Gyula az egyik legsokoldalúbb színművészünk, a mozivásznon is ezer arcát megmutatta a zenés vígjátéktól a súlyos társadalmi drámákig. Az 5. Magyar Filmhét nyitónapján a Magyar Filmakadémia életműdíját is megkapta. Bodrogi Gyula a 168 Órának elmondta: egész pályáján a közönség szeretete volt számára a legfontosabb. Arról is kérdeztük, hogy miként tudott minden oldal számára elfogadható, közös ponttá válni. Sándor Zsuzsanna interjúja.

Szép új médiavilág

Miután az elmúlt nyolc évben médiatulajdont szerző NER-oligarchák, köztük Schmidt Mária, Mészáros Lőrinc és Habony Árpád ingyen bedobták a közösbe a saját terméküket, a kormánypárti portfólió ma már lényegében egyetlen kézben – a miniszterelnökében – összpontosul. Orbán Viktor továbbra is baloldali-liberális médiatúlsúlyt érzékel ugyan, de a folyamatokat biztatónak látja, szerinte a médiapiac egész Európában változóban van, hiszen korszakváltásban élünk, amelyben a liberális hegemónia a migráció kérdésköre miatt átadja helyét a konzervatív erőknek immár a média világában is. Idehaza jól állunk az orbáni koncepció megvalósításával, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány létrejöttével nagyjából ötszáz orgánum fölött gyakorol közvetlen ellenőrzést a kormány. Az ellenzéki és független médiumok csak álmodoznak pénzről, paripáról, fegyverről – folyamatosan küzdenek az életben maradásért az egyre nehezebb körülmények közt. Nagy valószínűséggel a tőkehiány állt annak a hátterében is, hogy a napokban Puch László eladta a Népszavát Leisztinger Tamásnak. Megbillentette kék cowboykalapját, szemével tréfásan csippentett, és villámgyorsan le is lépett – írja Puch Lászlóról szóló portréjában Buják Attila. A szocialisták volt pártpénztárnoka, a kampányköltségvetések világbajnoka akkor került a politika erőterébe, amikor az MSZP 54 százalékos párt volt, ő maga pedig még nem volt nagyvállalkozó. A napokban viszont úgy távozott a médiából (korábban a Szabad Földtől is megszabadult), hogy hajdan erős pártja túlélő üzemmódban működik. Úgy tartják, Puch valójában Simicska baloldali klónja, ellenoldali leágazása. Ez persze túlzás, ebben a formában nem is igaz, de az biztos, hogy egy időben jól megértették egymást. Összeállításunk.

Nyugdíjhomály

Továbbra sem lesznek egyéni nyugdíjszámlák, mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón. Korábban az Emmi államtitkára úgy fogalmazott, „nem értelmezhető” a munkavállalók által egykor a magánnyugdíjpénztárban felhalmozott összeg jóváírása egy társadalombiztosítási egyéni számlán. Csakhogy ezt a jóváírást maga a kormány ígérte meg a magánnyugdíjrendszer lerohanásakor. Az sem megnyugtató, hogy a befizetett járulékokról tájékoztató társadalombiztosítási nyilvántartásban nem érhetők el a 2013 előtti adatok. Lakner Zoltán írása...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.