2016. december 30., péntek

SOKKAL GÁLVÖLGYIBB NEM LESZEK ATTÓL, HA MEGJELENIK RÓLAM HAT CÍMLAP - INTERJÚ GÁLVÖLGYI JÁNOSSAL

SZÍNHÁZ.HU
- MAGYAR SZÍNHÁZI PORTÁL
Szerző: színház szerk.
2016.12.30.


Gálvölgyi János pályafutásáról, az ismertségről és annak hiányáról, bizonyos skatulyákról és következő bemutatójáról is mesélt a Vasárnapi Hírekben.

Gálvögyi János saját pályakezdésére visszatekintve elmondja, hogy abban az időben még kellett valamilyen színészi/művészi teljesítmény ahhoz, hogy valaki az újságokba kerüljön. Úgy véli, hogy aki manapság nem szerepel a TV-ben, nem lehet széles körben ismert: „Én borzasztóan tudok rajongani fiatal kollégákért. Nézem őket a színházban, és megüt a guta, hogy én őket miért nem ismerhetem? Hát mert nincsenek benne a tévében! Múltkor megnéztem Az őrült naplóját. Keresztes Tamás zseniális színész, de aki nem látja őt a Katonában vagy a Jurányiban, annak erről fogalma sem lehet. Csak mert ő nem megy el ilyen túró vetélkedőbe”.

Arról is beszél, hogy színészi pályája szerencsésen alakult azáltal, hogy folyamatosan jelen volt a színház mellett a TV-ben is, hiszen TV-játékokban, sorozatokban, a Szeszélyes évszakokban, majd önálló műsorában, a Gálvölgyi Show-ban is képernyőre került. Ezek mellett a rádiókabaré állandó szerzőjeként és előadójaként, humoristaként is sikereket ért el. Úgy érzi, hogy mindez munkája minőségének köszönhető, és ez a fajta ismertség nem vethető össze a ma működő celebiparral: „ma, ha mi ketten összebeszélünk, és az anyagiakban meg tudunk állapodni, akkor magából perceken belül akkora sztárt csinálok, hogy a fal adja a másikat. Én viszont hál’ Istennek sokkal gálvölgyibb nem leszek attól, ha megjelenik rólam hat címlap”.
Az Orlai Produkciós Iroda 2017. február 10-én mutatja be Ladislav Fuks: Hullaégető című művét. A hátborzongató regényből a hatvanas években csehszlovák film is készült rasszizmusról, kirekesztésről és arról a bizonyos szellemről, ami kiszabadult a palackból. Gálvölgyi János akkor Kopfrkingl magyar hangja volt, és régóta szerette volna eljátszani a krematóriumigazgatót. „A film tökéletesen sikerült, vagyis azt tudtam, hogy nagyon nehéz lesz elmozdítani ezt a vászonról, és színpadra állítani. Végül a feleségemnek, Juditnak, aki műfordító, sikerült megtalálnia azt a pontot, ahol ki lehetett mozdítani ezt a hatalmas szövegmasszát. Aztán találkoztam Pelsőczy Rékával, akit színészként is nagyon nagyra tartok, és kitűnő rendező, és ő ráharapott. Orlai Tibor pedig megfinanszírozza. Lehet, hogy akkorát bukunk vele, mint az ólajtó, de benne van a siker lehetősége is”- teszi hozzá az előadás létrejöttét elmesélve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.