2018. január 16., kedd

MAGUNK MÖGÖTT HAGYHATTUK AZ ITTHONI PROBLÉMÁKAT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Szabolcs
2018.01.16.


Szabolcs története sok érdekes fordulatot tartogat, ám számomra mégis az volt a legérdekesebb benne, hogy ismét bebizonyosodott, mint oly sok minden az életben, a határátkelés sem fekete-fehér történet, és messze nem olyan egyszerű, mint ahogyan sokan gondolják.

„Néhány perccel ezelőtt fejeztem be a Mocskos hazaáruló lettem című poszt olvasását. A levél írójával sokban közös a történetem. Azzal a különbséggel, hogy én egy autó- és diákhitel okán léptem le.

Én azon szerencsés helyzetben voltam, hogy édesanyám külföldön élt. Sokszor beszéltünk róla, hogy menjünk ki mi is a párommal, de akkor még csak kettesben éltünk.

A diákhitel tette be a kaput

Diplomás létemre az építőiparban dolgoztam ipari alpinistaként. Mivel télen nagyrészt leálltunk, az addig felhalmozott tartalékból éltünk. Majd jött a lehetőség, vettem egy új autót, persze hitelre.

Aztán 2006-tól egyre kevesebb volt a munka. Maszekoltam éjjel-nappal, mert a melóhelyen egyre több volt a leállás. De a maszekolás persze nem hozott annyit a konyhára... Közben pedig a törlesztő részletek csúsztak. Kamatkülönbözetek... stb. Közben pedig megszületett a kislányom is.

Ami betette a kiskaput, az a diákhitelem, amit egybe kellett volna visszafizetnem, mert nem fizettem a törlesztőrészleteket. A párom utolsó pillanatban írt édesanyámnak, hogy gáz van.

Szerencsére beesett két nagyobb munka is, amiből az elmaradásom rendeztem. Közben édesanyám telefonon hívott, hogy készüljek, mert három hét múlva indulok ki hozzájuk. ..."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.