2017. július 29., szombat

AZ OKOS KISKECSKÉK SZÉTGYAKJÁK AZ MSZP-T - SEMMIT SEM TANULNAK, DE GYORSAN FELEJTENEK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: jdesi
2017.07.29.


Van annak azért egy bája, hogy miközben a zsarnokság üli torát és Mészáros Lőrinc tegnap is megvett két vármegyét, sokezer jobbágyot és pár rádiót-újságot, az emberek heteket-hónapokat várnak egy orvosi vizsgálatra, mert nincs elég műszer, de a kis vezér még kisebb vasútja milliárdokból hosszabbodik, az ellenzék maradék erői, kemény munkával szétgyakják maradék magukat.

Elkerülném azt a csapdát, hogy akkor Molnár Zsolt, Botka László, netán Gyurcsány Ferenc vagy Juhász Péter vagy a Vasorrú Bába – mert nyilván mindegyik kitűnő szereplője a honi politikai életnek. Okosak, megfontoltak, és érdekeltek az ellenzéki győzelemben. Na ja.

Azért csak egy mesét, és egy tanulságosnak ható történetet felidéznék a T. uraknak és hölgyeknek. Bizony, a megfontolás végett. Nem mintha bíznék benne, hogy akkor mostantól a fejükre csapnak és másként lesz. De legalább én szóltam.

A mese a két kiskecskéről szól, akik egymással szemben próbáltak átkelni egy sebes patak fölött egy keskeny pallón. Amikor középpen találkoztak mindkettőnek kitűnő érvei voltak arról, miért a másiknak kellene visszatolatnia. Mind a kettőjüknek igaza volt, vagy csak egyiküknek, esetleg egyiküknek sem? Ki tudja? A lényeg, hogy igazságukkal vagy anélkül végülis együtt estek bele a patakba. A kicsit lejjebb röhögő farkasnak pedig csak annyi maradt, hogy kifogja őket és nagyon finom pörköltet főzött mindkettőjükből. Porhanyós, friss, ízes a húsa annak is akinek igaza volt és annak is, akinek nem. Jólesik hozzá farkas komának egy pofa sör és egy kis hagymás paradicsomsaláta. Ennyit az igazságunk értelméről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.