2018. október 29., hétfő

MUNKAHELYVÁLTÁS ANGLIÁBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.10.29.


Új munkahelyet találni (egyáltalán: munkahelyet találni) nem mindig egyszerű folyamat. Vajon milyen különbségek vannak egy magyarországi és egy angliai munkahelyváltás között? Attilának volt része mindkettőben, tapasztalatait részben egy korábbi, hasonló témájú posztra reagálva írta le.

„Aki Magyarországon átnézi a CV-ket általában csak a saját hatalomvágyát éli ki azon, hogy kiszelektálja a neki nem szimpatikusakat. Mert „egy CEO szép életpályával nem lehet alkalmas ilyen pozíció betöltésére”.

Miért is? Egy CEO-nak nem lehet olyan élethelyzete, amikor kénytelen munkát váltani, mert például nem akar reggeltől estig - éjszakáig - hajnalig a céges ügyekkel foglalkozni, hanem mondjuk szeretne inkább többet lenni a családjával akár kevesebb fizuért, de több szabadidővel? Óóóóó… persze ez elképzelhetetlen.

Én nem tudom, kinél hogy van, de itt, Angliában nekem úgy működött, hogy megírtam a CV-met, majd beregisztráltam kb. 5-6 álláskereső oldalra és vártam a csodát.

Csurgott-csepegett valami szépen lassan, de igazából tudtam, hogy a probléma ott van, hogy nincs itteni felmutatható gyakorlatom a szakmámban (IT). Azért másfél év után (ez van, türelmesnek kell lenni) csak kaptam egy állásajánlatot a szakmámban, ahol szépen el is töltöttem három évet.

A legjobb befektetésem

Közben rájöttem, hogy a saját magam által kreált CV nem éppen szuper. Így kerestem egy önéletrajz-író céget online, akikkel végül is megírattam az CV-met. Olyan csomagot ajánlottak, melyben megírják a CV-t, a motivációs levelet és a LinkedIn profilomat is megcsinálják.

A cégnél lehetett választani, hogy ha azt szeretném, hogy olyan írja meg a dolgaimat, aki maximum 10 év tapasztalattal rendelkezik, akkor £79; ha olyan, aki több mint 10 év tapasztalattal, akkor £99; ha Senior Consultant akkor £199; ha pedig a CEO írja, akkor £399.

Én a £99-t rendeltem meg, és azt hiszem, életem egyik legjobb befektetésének bizonyult. Miután készen lett a CV / motivációs levél / LinkedIn (ez idén év elején volt), csak kíváncsiságból feltettem a szokásos oldalakra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.