2019. február 16., szombat

KINEK KELL MÉG A RÉCSEI CENTERBEN IS KORCSOLYAKÖZPONT?

24.HU
Szerző: KÁLNOKI KIS ATTILA
2019.02.16.


A Milennáris és a Kistadion helyére megálmodott Nemzeti Korcsolyázó Központ mellé újabb, ötezres jégcsarnokot épít az állam. De miért?

A Nemzeti Korcsolyázó Központot eredetileg a Millenáris Velodróm és a Kisstadion helyére álmodták meg a tervezők – mindkét elképesztően lepusztult épület területén egy-egy ideiglenes sátorral fedett jégpálya üzemel jelenleg. Füstbe ment a budapesti olimpia, mégis megvalósul egy újabb sportfejlesztés, könyvelték el sokan, miközben a beruházás szükségességére a rövidpályás-gyorskorcsolyázók 2018-as történelmi téli olimpiai aranya erősített rá.

A kormány azonban tavaly december 27-i határozatában erre is lapot húzott és a már jóváhagyott, 2,3 milliárd forintért megtervezett fejlesztéshez „hosszú távú sportcélú hasznosítás” céljával hozzácsapta a XIV. kerületben található, jó ideje bevásárlóközpontként üzemelő Récsei Centert is. A határozat felelősként Fürjes Balázst, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztost, szakmai partnerként a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséget és a Magyar Jégkorong Szövetséget jelölte meg, hogy 2019. augusztus 31-i határidővel készítsenek előterjesztést a beruházás előkészítéséhez kapcsolódó feladatokról, költségekről, valamint az üzemeltetésre vonatkozó koncepciókról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.