2019. február 16., szombat

HONT ANDRÁS: NÉPÉRTÉKELŐ

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: HONT ANDRÁS
2019.02.16.



Segítség Orbán Viktor évértékelőjének értelmezéséhez. Vélemény.

Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon.

Igazából ennyit szerettem volna mondani önöknek a mostani évértékelőn. Lassan kilenc éve vezetem az országot, húztam a határára kerítést, építettem bele stadionokat, telepítettem rengeteg plakátot, ültettem sok-sok szóvirágot, de körbenéztem, és azt látom, hogy ember alig maradt. Mármint életerős, termékeny, nemző- és számlaképes fiatalember. Demográfiadeficittel küszködünk.

Szóval elkúrtuk. És most ugyanerre szeretném kérni önöket, azzal a különbséggel, hogy önök ne „el”, hanem csak úgy. A szexért én fogok fizetni. Gálánsan, mivel nagyrészt az EU finanszírozza, ha pedig leállítanák a folyósítást, azt terjesztjük, hogy Brüsszel meg akarja fosztani a magyar embereket az utolsó örömüktől is. Plusz nemzethalál.

Fogy a magyar ugyanis. Mondjuk, rám ez annyira nem igaz, de ez az ülőmunka miatt van, és különben sem rólam van szó. Ez egy évértékelő, ami azt jelenti, hogy én értékelem az évet, míg az én értékelésemre négyévente ott van az a lehetőség... hm, nem, az nincs. Majd csinálunk a nemzeti konzultáción egy olyan rubrikát, hogy tetszett-e a nyakkendőm, de ismétlem, most én értékelek, és meg kell hogy mondjam, roppant elégedetlen vagyok. Önök nem elég szaporák. Egyedül a kórházi jelentésekből tudom, hogy hajlamosak ágynak esni – és nem a szülészetekről. Hogy nem szakad le a plafon! Ja, de.

Önök csak akkor szaporázzák, és akkor is csak a lépteiket, ha oda kell érni a haldokló Nyugat valamelyik no go zónájába falafelesnek. Így nemhogy a Kárpát-medence, de a Váli-völgy sem lesz teleszülve, akkor meg minek hosszabbítom meg a kisvasutat Bicskéig. Komolyan mondom, kinyílik a zsebemben a Bicske. Ha így megy tovább, nem lesz, aki megtermelje a dzsídípít, aminek töredékéből megvásároljuk azokat, akik megtermelik a dzsídípít, vagyis a végén még Tiborcz Pistának is dolgoznia kell. Azt pedig nem tűrhetem, mert nálam a család az első. Éppen ezért családvédelmi programot hirdetek. Ahogy szoktam: hitelből. Illetve, hogy cáfoljam a nemzetközi sajtó alaptalan rémhírterjesztését, miszerint nem vagyok hiteles személyiség, mi folyósítunk hitelt szüléskor. (Ha mennek haza, a kijáratok mellett megtalálják az MKB kölcsönajánlatát, kérem, adják oda negyven alatti hölgyismerőseiknek.)

Azon még gondolkodunk, hogy mindenféle ingatlanok közbeiktatása nélkül, a Parragh László Első Nemzeti Röghöz Kötési Program keretében egyből a gyermekekre jegyezzünk be jelzálogot, és nemteljesítés esetén elhelyezzük Lőrinc valamelyik üzemében. Hátralévő éveikben ingyen közmunkával törleszthetnek, mert ne azt kérdezd, hogy mit tud érted tenni a hazád, hanem azt, hogy te mit tehetsz házad elárverezésének elkerülése érdekében értem. A bölcsődétől a koporsóig. Vagy más megfogalmazásban: porod is nekem szolgál, meg Habony Árpinak, ha értik, mire gondolok. Jó, hagyjuk, ez biza nem Ibiza.

Mivel ez nagyívű beszéd, amelyről a Századvég majd kimutatja, hogy az Univerzum összes magyarja látta (és akkor ki van a hálószobában, ha szabadna kérdeznem??!), valamennyi fontos kérdést érintenem kell. Retorikai egységbe kell foglalnom a nemzés és a motorizáció problémáit egyaránt, és most nem arra gondolok, hogy eljutok a heréktől a kerékig, hanem arra, hogy azért nem elég nagy a család, mert a kocsi kicsi. Ezért a jövőben támogatni fogjuk a hétszemélyes autók vásárlását. Most jelezték, hogy Felcsút-Visonta központtal a 2rule mintájára megkezdik a Per7nék személygépjárművek gyártását, de szerintem ezen agyaljanak még, vagy környezetvédelmi termékdíjat vetek ki az elviselhetetlen szóviccekre.

Akkor ezzel meg is volnánk. Ismét fényre derítettem a hazát, megmentettem a családokat, megállítottam Brüsszelt, élete végéig adómentességet adtam Anikónak, és nem hagytam, hogy Soros nevessen a végén. Amennyiben ez sem volna elég, úgy kénytelen leszek elterelésként, annak demonstrálásaként, hogy van még elhárítandó veszély, szózatot intézni új célközönségemhez:...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.