2019. augusztus 7., szerda

FBI NYOMOZÓK AZ ORBÁN-KORMÁNY ÜGYEINEK NYOMÁBAN

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2019.08.06.


Ma az ügyészségen Hadházy Ákos feljelentette az Országos Rendőr-főkapitányságot. A független képviselő szerint az utóbbi idők leginkább bizonyított és legnagyobb korrupciós botránya a Microsoft-ügy, amelyet az amerikai igazságszolgáltatás nyomozott ki. Hadházy közvetlenül a feljelentés megtétele után nyilatkozott a Hírklikk szerkesztőségének.

- Ön egy bátor ember, hisz feljelentette a rendőrséget az ügyészségen. Igaz, a világsajtó is foglalkozott a Microsoft korrupciós ügyével, de a Polt Péter vezette hivatalnak eddig ez nem tűnt fel. 
Gondolja, hogy ezúttal nyomozni fognak?

- Biztosan nem állítom, hisz amit az ügyészség Tiborcz ügyben, az Elios visszaélések esetén megengedett magának, az kétségbeejtő. Pedig a bizonyítékok egyértelműek voltak, még hangfelvételt is csatoltam a feljelentéshez. S ott van még az úgynevezett OLAF jelentés nyomozati anyaga. Ennek ellenére nem történt semmi, úgy érzem a bűn üldözése helyett Polt Péter bűnpártolást követett el. A Microsoft eset azonban még ennél is jobban alá van támasztva, itt ugyanis az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma vizsgálatáról van szó, amelyben részt vett az FBI is, s a korrupció tényét komoly tanúvallomások, emailek és más bizonyítékok is igazolják. A korrupciós ügyben a legmagasabb körök is részt vehettek – feltételezhetően Tiborcz is – faék egyszerűségű, primitív vesztegetésről van szó. Ennek ellenére egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy Polt Péter bíróság elé állítja a felelősöket, mégis azért jelentettem fel a rendőrséget, az adóhivatalt, és az oktatáskutatót, mert szeretném egyértelművé tenni, hogy európai ügyészség nélkül a hatalom mai gyakorlói ellopják az országot...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.