2016. február 19., péntek

A POLITIKAI PERSPEKTÍVA HIÁNYA

MAGYARNARANCS BLOG
Szerző: Reiner Roland
2016.02.19.


A nőverő Baloghot az eset után a fülöpházi szavazók 2014 őszén megválasztották polgármesternek. Másra nem is szavazhattak.
A héten első fokú ítélet született Balogh József ügyében: az élettársát fizikailag bántalmazó polgármester, egykori képviselő 420 ezer forintos pénzbüntetést kapott. Mindez azzal is jár, hogy polgármesteri széke megmarad – ez a tény pedig önmagában is komoly politikai reakciókat szült.
Balogh József 1998-tól volt parlamenti képviselő, a közvélemény ugyanakkor 2013 tavaszán ismerte csak meg, mikor élettársa súlyos sérülésekkel kórházba került, és rövid időn belül kiderült, hogy Balogh okozta  a sérüléseket. Bár a Fidesz kizárta a frakcióból, képviselői mandátumát nem adta vissza, 2014-ben független képviselőként fejezte be parlamenti pályafutását, az őszi önkormányzati választáson azonban újra Fülöpháza polgármesterévé választották. Balogh neve – különösen az eleinte a sérülések okozójaként megnevezett háziállat, a vak komondor – szimbólum lett: a családon belüli erőszak, a nők következmény nélküli bántalmazásának szimbóluma. 

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.