2022. december 20., kedd

AZ IGAZÁN NAGY BAJ AZ, HOGY MINDANNYIAN HÜLYESÉGEKET TETSZENEK FIRKÁLGATNI...

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.12.20.


És jön a nagy magyar apologéta, és tollat ragad, és írja, csak úgy serceg a toll a papíron, tolle, lege: miért lenne tilos örülnie Németh Szilárdnak, hogy egy fehér, keresztény csapat győzött, elvégre annak drukkol, akinek csak akar. Meg egy másik valaki, bizonyos Boldog István az ő neve, aki meg azt deklarálja, hogy egy keresztény csapat legyőzött egy afrikait.

Ne merüljünk bele kötekedő humortalansággal abba az összevetésbe, hogy keresztény csapat contra afrikai csapat. A keresztény nem kontinens, az afrikai nem vallás. Vesd össze a zsák krumpli jobban átsült, mint a Bösendorfer zongora. Vagy a Bösendorferen, kivált pürének összepaszírozva, jobban szólt Schubert, mint a zsák krumplin.

Igaza van nagy magyar apologétának: miért is ne örülhetne hát Németh Szilárd vagy Boldog István meg az összes többi? Elvégre én például azért drukkolok Francia Polinéziának, mert aszongyák, legalábbis ezt hallottam múltkor a zöldségesnél beszélni, hogy ott mindenki jobbnak tartja Glenn Gouldnak a Goldberg-variációk 1955-ös felvételét, mint az 1981-est, s ezt egy helyi Nemzeti Konzultáció is megerősítette, amelynek kérdéseit a magyar miniszterelnök szakértői állították össze, s amelyet mind a közel 300.000 lakos hiánytalanul kitöltött. Miért ne drukkolhatnék hát Francia Polinéziának?

Ja, hogy amit állítottam, az nem igaz? De igen, pont annyira igaz, ahogy vannak a fekete afrikaiak contra fehér keresztények. Ugyanis a fekete afrikaiak között is a legelterjedtebb vallás a kereszténység. Úgy bizony! Nem az iszlám, hanem a kereszténység. Persze az megeshet, hogy ezek nem olyan jó keresztények, mint a nagy magyar apologéta, vagy mint a pacalbajnok, ráadásul – mint hírlik – előfordult már, hogy ezek a fekete afrikai keresztények éppen nem a templomból jöttek (ember!), szóval hát, megette a fene ezeknek a kereszténységét!

Vagyis a legnagyobb baj nem az, hogy a libsiknek (lipsiknek – ez is jó vicc!) nincs humoruk, s még az sem, hogy a nagy magyar apologétának viszont van humora, olyan is az, amilyen, hanem az igazán nagy baj az, hogy mindannyian hülyeségeket tetszenek firkálgatni, ami viszont messze nem humor kérdése, hanem szomorúan és humortalanul konstatálva, legfőképp ismeretek, olvasottság, tájékozottság és felkészültség kérdése, ha meg nem sértem önöket. Kivéve persze, ha a francia labdarúgók személyesen számoltak be nagy magyar apologétának, nagy magyar pacalosnak és nagy magyar nem tudom kinek, vallási és felekezeti hovatartozásukról, miként ugyanezt megtették az argentinok is.

Vegyük át ismételten: lehet bárkinek drukkolni, csak hülye és téves sztereotípiákat nem érdemes leírni: az afrikai feketék is lehetnek keresztények, ennek vallás- és kultúrtörténetéről szívesen tartok az érintetteknek előadást, mondjuk az Orbán-kasszából folyósított hat havi fizetésük ellenében, s majd megmondom, milyen számlára utalják át az összeget.
Ők meg tartsanak nekem előadást Glenn Gould Goldberg-variációinak eltérő interpretációiról. Ha ezt is ők fizetik, ugyancsak a fenti számlára utalva, akár még végig is hallgatom őket.

Kvittek vagyunk?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.