2016. június 29., szerda

VÁROSLIGET, LIGETVÉDŐK: ELLENZÉKIEK ÁLTAL MAGUKRA HAGYOTTAK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Böcskei balázs
2016.06.29.


Ahogyan arra számítani lehetett, megérkezett az újabb letargikus, több éves tehetetlenséggel traumatizált TGM-írás a Városligetben zajló újabb ütközet kapcsán. Természetesen el kell olvasni, még akkor is, ha már az elején tudjuk, hogy mi a vége. Óvatos csatlakozásra való felhívás a közepén és végén, egy szükséges, de nem elégséges iromány.

Köztudott, hogy éjjel kezdődött a rácsazás, a Közlekedési Múzeum biztonságiak általi „bevétele”. Lett volna idő, időnk arra, hogy reggelre odamenjünk, megszerveződjön a békés, polgári engedetlen kisebbség, amely megfelelő térfoglalással többség is lehet. De nem mentünk. Most se.

Mentek azok, akik hónapok óta kint alszanak a Ligetben, programokat szerveznek, s bár nekem kicsit néha hippis, de mélységesen szégyellhetem magam, hogy ezt egyáltalán megjegyeztem.

Ők ott voltak ugyanis tegnap is, tartották magukat, és nem tudtak posztolni a Facebookra a kopaszokról, mert éppen a kopaszok posztoltak az ő testükre. Nem tudtak nyafogni, hogy „úristen, mivé lett a haza”, mert ők tartották a billentyűzetét azoknak, akik a légkondiban ipari jelleggel szörnyülködtek (összekeverve a politizálást a sóhajtozással). Pár politikus – PM-ből és LMP-ből – meglódult, teljesített, a legnagyobb ellenzéki párt (MSZP) legnagyobb alapszervezete (budapesti) nyilván nem mozgósíthatott, lévén, ha nem is a kopaszok eszközeinek, de politikailag a kopaszokat oda küldők oldalán van.

A városligeti aktivistákat tegnap lelkiismeretlenül magukra hagyták, hagytuk...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.