2018. január 8., hétfő

LISTÁZNÁ AZ ORBÁN-KORMÁNY A A TILTAKOZÓ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKAT?

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2018.01.08.


Nem kérdés, hogy a kabinet szeretné elkerülni, hogy az egészségügyben forrongjanak az indulatok a választások előtt, ám a korábban januári sztrájkot bejelentő szakszervezeti tagság névsorának esetleges bekéretése inkább a megfélemlítés, mintsem a megegyezés eszköze lehet.

Megdöbbentő, rémisztő Facebook-bejegyzést tett közzé a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke.

Soós Adrianna volt az, aki – mint arról a 168 Óra is beszámolt – már december közepén jelezte: az eddigi emelésekkel együtt is az állami foglalkoztatottak fizetésének átlaga alatt marad az egészségügyben dolgozók bére. Ahhoz, hogy a keresetük elérje az átlagos szintet, legalább még egy negyven százalékos emelésre lenne szükség. „Ebben a helyzetben most csak az a jó, hogy nem írtuk alá ezt a bérmegállapodást, így minket nem köt semmi" – mondta, hozzátéve:

mi ugyanis a legutóbbi küldöttgyűlésünkön már arról határoztunk, hogy a jövő év elején meghirdetjük a sztrájkkészültséget, ha addig nem lesz érzékelhető béremelés."

Most Soós Adrianna posztjából kiderül, hogy az állami egészségügyi ellátórendszerhez tartozó, egziztenciálisan kiszolgáltatott intézményvezetők kérték a sztrájkot belengető szakszervezet vezetőjét, hogy adja ki a tagjaik névsorát. Ezt a FESZ-elnök megtagadta, s a következőket tudatta szakszervezete tagságával:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.