2018. szeptember 14., péntek

CSAK TEGNAP JELENT MEG A TRUMP-KÖNYV, DE MÁR KÖZEL EGYMILLIÓ ELFOGYOTT BELŐLE

MÉRCE
Szerző: TÓTH CSABA TIBOR
2018.09.13.


Megjelenése napján már 750,000 példányt adtak el abból a tényfeltáró riportkönyvből, amelyet Bob Woodward, a Richard Nixon elnököt megbuktató 1972-es Watergate-botrányt kirobbantó újságíró írt a Donald Trump idején káoszba sodródó Fehér Házról.

Hiába készült Woodward amerikai kiadója, a Simon & Schuster a kivételes rohamra, erre még ők sem számítottak: a tegnapi hivatalos megjelenés napján már kilencedszer kellett újranyomást kérniük a botrányosnak ígérkező kötetből, amelyet világszerte kapkodnak el az emberek a boltokban és online is.

A kiadó igazgatója, Jonathan Karp ma közleményben is reagált a feltűnő sikerre. Azt írja:

Bob Woodward Félelem című könyve egy kulturális jelenség erejével fogy, rendkívül nagy számban, és minden formátumban: keménykötésben, e-könyvben, hangoskönyv-kiadásban is. A hatalmas publikáció előtti, és azóta is tartó, érdeklődés alapján az olvasóközönségnek valóban óriási igénye van annak megismerésére, amit, Woodward szavaival, mi is ”kivételes történelmi fordulópontnak„ tartunk.

A könyv több száz órányi, hangra vett interjúanyagon alapul, rémisztő képet fest a Fehér Ház jelenlegi állapotáról. Maga az elnök is próbálta a várható hatalmas botrányt csillapítani, hétfőn Twitteren ”viccnek„ nevezte a könyvet, amelyet egyszerű, politikai propaganda-támadásnak tart személye ellen, a demokraták részéről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.