2019. február 19., kedd

AZT CSINÁLTÁK AZ ELLENZÉKI KÉPVISELŐK A SUZUKINÁL, AMI A DOLGUK

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2019.02.19.


Egy választott képviselő dolga az, hogy ha egy választópolgárát sérelem éri, akkor fellépjen, tárgyaljon, nyomást gyakoroljon, törvényt hozzon, és védje meg a választókat. Mindezt pedig úgy, hogy a különböző érdekcsoportok szempontjai közti ellentétet megpróbálja összeegyeztetni.

Hétfőre az ellenzéki képviselők azt ígérték, a Parlamentben fognak akciózni Orbán Viktorral szemben. De volt B tervük arra, hogy mit csinálnak, ha a miniszterelnök nem lesz bent. A miniszterelnök pedig már délelőtt elutazott Izraelbe, miközben tárgyalásai csak kedden kezdődnek majd el. Így az ellenzék a B tervet választotta, elment a Suzuki gyárához tiltakozni, ahol a kormánnyal stratégiai partnerséget kötött vállalat kirúgta egy munkavállalóját, amikor az szakszervezetet akart alapítani. Majd később több dolgozót megfenyegetett, ne lépjenek be a Vasas szakszervezetébe. A Suzukinál egyébként ez már a harmadik eset Magyarországra költözése óta, hogy megpróbálják a gyáron belüli szakszervezetet ellehetetleníteni.

Márpedig az ellenzéki képviselők itt egy fontos dologra mutattak rá. Miközben az ország tele van plakátolva a kormányzati sikerpropagandával, jobban megnézve, a környező országokban a dolgozóknak magasabb a bére, mint Magyarországon. Sőt, itthon (ahogy persze máshol is), az sem ritka, hogy visszaélnek a dolgozók jogaival, akadályozzák a sztrájkot, a szakszervezet alapítást, nem adják ki a pihenőidőt, fenyegetik a munkavállalókat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.