2019. június 14., péntek

NÉHÁNY BANK AZZAL KALKULÁL, HOGY TÖMEGEK MARADHATNAK SZÁMLA NÉLKÜL - MINDENKI SZÓLJON A SZOMSZÉD NÉNINEK IS!

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.06.14.


Az Azénpénzem.hu információi szerint a következő három hétben több banknál is hosszabbított nyitva tartást fontolgatnak a fiókokban. Az előírt adategyeztetésre ugyan már 10 nap sincs hátra, de a hitelintézetek számolnak a másodlagos rohammal is. Amikor sokan rájönnek: nem tudják bankszámlájukat használni.

- Csinálja, aki ezt kitalálta! – hördült fel az egyik banktisztviselő egyik olvasónknak, aki apró cége azonosítása miatt ment a fiókba. Neki várakozással együtt egy óráját vette el az aktus. Értesültünk azonban több órás, de néhány perces ügyintézésről is. Jól látható ugyanis, hogy nincs egységes gyakorlat. A bankok egy része ragaszkodik a személyes jelenléthez, és az ellenőrzött iratok köre is eltér. Míg az egyik helyen a tulajdonostársakkal egyáltalán nem törődtek, másutt részletes adataikat is bekérték. Akkor is, ha egyáltalán nincs a számla feletti jogosultságuk.

A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény 2017. június 26-án lépett hatályba, és eredményeinek 2019. június 26-ig kell teljes körűen rendelkezésre állniuk. Ehhez képest az első leveleket a cégeknek a bankok tavasszal kezdték kiküldeni. Azóta pedig több jel is inkább zűrzavarra, semmint átgondolt lépésekre utal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.