2019. augusztus 8., csütörtök

HALÁLOS KÉSEDELMET OKOZ A KORMÁNY A ROKKANTNYUGDÍJASOK KÁRTALANÍTÁSÁNAK ELMARADÁSÁVAL

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2019.08.08.


Újabb halogatások láttak napvilágot a jogsértő állami ügyekben. A kormány félévről félévre dob oda emberéleteket, csak hogy ne kelljen a jogsértéseket orvosolni.

Ismét 4 hónap telt, amelyben a kormány elszabotálta az Alkotmánybíróság határozatát a rokkantnyugdíjasok jogainak helyreállításáról, ismertette Korózs Lajos országgyűlési képviselő, az MSZP elnökségi tagja az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szerda este.

Közel 6 év után, 2018 novemberében hozta meg az Alkotmánybíróság elvi állásfoglalását arról, hogy 2019 márciusáig kell módosítani a rokkantnyugdíjasokat megkárosító, jogfosztottságba taszító törvényt. Azóta már újabb 4 hónap telt el, számos, a nincstelenségbe kényszerített ember halt meg, az emberéletek ellenére azonban a kormány fenntartja a törvénytelen állapotokat, mondta Korózs.

„Az Alkotmánybíróság világosan meghatározta, hogy hol van a probléma (…). Én ezt 6 éven keresztül mondtam. Az alapvető probléma az, hogy attól, hogy átalakították a minősítési rendszert és százalékokban határozták meg az egészségkárosodás mértékét, ebből azt a következtetést vonták le, hogy lehet csökkentetni valakinek ellátását úgy, hogy állapotváltozás nem volt. Sőt, nagyon sok embernek romlott az állapota, és ennek ellenére csökkentették vagy elvették az ellátását” - mutatott rá az MSZP politikusa a jogsértésre.

Az Alkotmánybíróság határozata szerint „Olyan átmeneti rendelkezéseket kellett volna hoznia a kormánynak, - amelyek sajnos nem születtek meg - hogy állapotrosszabbodás vagy állapot változatlansága esetén ellátást csökkenteni nem lehet” – ismertette a döntést Korózs Lajos...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.