2021. augusztus 26., csütörtök

LÁZÁR JÁNOS NEM ÁLL LE: SPORTCSARNOKOT IS ÉPÍTTET A MEZŐHEGYESI MÉNESBIRTOKON

MFOR.HU
Szerző: MESTER NÁNDOR
2021.08.26.


Csaknem háromezer négyzetméteres sportcsarnok is ékesíti hamarosan a Mezőhegyesi Ménesbirtokot. Most keresik a kivitelezőt. Új saját iskolaépület létesült, szeptemberben már ott indul az oktatás, ezen kívül felújítják és bővítik a kollégiumot is, továbbá átépítik a szállodát.

Egy méretes sportcsarnokkal egészül ki a Lázár János által felügyelt Mezőhegyesi Ménesbirtok. Négy szintet kell megépíteni, az összes hasznos alapterület pár méter híján 3000 négyzetméter, ehhez már jelentkezhetnek a kivitelező cégek, a határidő szeptember 13. - derül ki a TED uniós közbeszerzési felhívásból.

A főépítész korábbi nyilatkozata szerint 2022 végén akarták átadni az új létesítményt, de ez szinte bizonyosan későbbre tolódik. Az alapkőletételt előzőleg még az idei második negyedévre tervezték, de erre várhatóan csak az ősz közepén kerül sor, így hiába "találják meg" gyorsan a fővállalkozót, a 18 hónapos kivitelezés átcsúszhat 2023-ra.

A pályázati kiírás szerint az épület funkcionálisan két meghatározó térrészre oszlik: küzdőtérre és fejépületre. A keleti oldalon található a fejépület, mely az előcsarnokot, valamint a belső funkcionális magot foglalja magában. A különböző üzemeltetési időszakok miatt az épület két különálló bejárattal rendelkezik ezen az oldalon. A küzdőteret egy legalább 280 fő befogadására alkalmas lelátóval, és parketta sportpadló burkolattal alakítják ki. Eredetileg 350 fős lelátót terveztek, ez kicsit módosult a kiírás szerint...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.