2023. április 14., péntek

BOD PÉTER ÁKOS: A MAGYAR KAPITALIZMUSSAL RENGETEG BAJ VAN

HÍRKLIKK / KLIKKTV
Szerző: HÍRKLIKK
2023.04.14.


Magyarország pénze most viszonylag jól áll, ami elég sokba kerül, mert ehhez nagyon magas kamatszint kell. A nagyon magas kamatot kifizeti a Jegybank, az MNB veszteségét kifizeti az államháztartás, a költségvetés, amit meg majd mi fizetünk ki adó formájában. A jelenlegi mutatókon is el lehet gondolkodni, hiszen miközben mi szépen haladunk, a románok leelőztek minket – mondta Bod Péter Ákos közgazdász, egyetemi tanár a Klikk Tv Tíz című műsorában Bolgár Györgynek.


Aki a tudományban mozog, annak nagyon fontos az igazság. Hamar megfogják, ha adatot lop, nemlétező statisztikát használ, vagy füllent. Ez egy nagyon szigorú világ. A politika viszont más. A politikusok jönnek-mennek. Azt gondoltam még ’75-ben, hogy nem fogok politizálni, nem is lettem párttag – emlékezett vissza a kezdetekre Bod Péter Ákos. Aztán mégis elkezdte és megkereste a neki való pártot. Röviddel utána már szakpolitikus lett, mint ipari-kereskedelmi miniszter az MDF kormány tagja volt, azután a Magyar Nemzeti Bank elnöke, majd Londonban négy országot képviselt a Fejlesztési Bankban. Ezek után döntött úgy, hogy tanítani fog.

2006-ban visszatérhetett volna a „nagypolitikába”, de ahogy mondja, az a pillanat, amikor ezen gondolkodott, elmúlt. Azóta sem lépett be egyetlen pártba sem, viszont támogat kezdeményezéseket, mozgalmakat, amelyeknek segít önmagukat kifejezni, ha már ez a szakmája. Így került be a Márki-Zay csapatba, hogy segítsen a program építésében. „Azok a pártok, amelyek kénytelenek voltak leülni egy asztalhoz, csiszolódtak egymáshoz. Pedagógusként mondhatom, hogy nagyon tanulságos volt és egyáltalán nem fölösleges.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.