2023. június 3., szombat

PÁNIK BELGORODBAN, LEÁLLÁS BAHMUTNÁL – HELYZETKÉP A 463. NAPON

VÁLASZ ONLINE
Szerző: OSW
2023.06.02.


Folytatódtak az ukrán hadsereg orosz egységeinek orosz területen végzett rajtaütései. Újabb rakétatámadások mindkét oldalon. Bahmutnál az ukránok leállították a támadást, az összecsapások súlypontja Marjinka térségére tevődött át. Oroszország háborúja Ukrajna ellen – helyzetkép a 463. napon. A varsói Keleti Tanulmányok Központjának (OSW) napi összefoglalója. Szerző: Andrzej Wilk, Piotr Żochowski. Fordította: Zeöld Zsombor.

A legfontosabbak röviden:

  • - Az ukrán hadsereg orosz egységeinek orosz területen végzett rajtaütései folytatódtak, s a helyi orosz hatóságok határozott pánikját váltottak ki.

  • - Az oroszok törvényt módosítottak, ezek a toborzást, illetve a hadiállapot alá tartozó régiókból való kitelepítést szabályozzák.

  • - Az oroszok preventív célból az ukrán–orosz–belarusz határháromszögben utakat robbantottak fel.

  • - Mindkét fél folytatta a rakétatámadásokat; új támogatási csomagok keretében az ukránok elsősorban légvédelmi eszközöket kapnak – ezek egy részét a közeljövőben leszállítják.

  • - Továbbra is lépések történnek az ukrán védelmi képességek hosszútávú kiépítésére – az ezzel kapcsolatos ukrán nyilatkozatok egy része természetszerűleg a nyugati vadászgépek beszerzéséről szól.

  • - Bahmutnál az ukránok leállították a támadást, az összecsapások súlypontja Marjinka térségére tevődött át...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.