2023. augusztus 1., kedd

AZ AMERIKAI VÍZUMKORLÁTOZÁS GYENGE AHHOZ KÉPEST, HOGY BÁRKI KAPHATOTT MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.08.01.


Megbosszulta magát a magyar állampolgárság kontroll nélküli osztogatása. A magyar útlevéllel rendelkezők részére az Egyesült Államok korlátozta a vízummentességi programban való részvétel lehetőségét. Nincs mit csodálkozni ezen, csodálkozni csak azon lehet, hogy erre a lépésre csak most került sor, és csupán nagyon enyhe formában. Kizárhatták volna Magyarországot teljesen az ESTA vízummentességi programból. Emlékezzünk arra, hogy Moszkvában is árusították a magyar állampolgárságot és a világ bármely részéről bárki megszerezhette biztonsági ellenőrzés nélkül.

Így rendkívül visszafogott és barátságos lépésben korlátozta az Egyesült Államok a Magyarországról érkezők vízummentességét, ahhoz képest, mekkora biztonsági kockázatot jelntenek a könnyített honosítási eljárásban magyar állampolgársághoz jutott személyek beutazásai Amerikába. A felelősség teljes egészében az Orbán-kormányé, amelynek kellett a létszám, és bárkinek kiadtak magyar állampolgárságot, még pénzért is, aki kérte. Magyarul sem kellett tudni hozzá. Annyi kém, titkosszolgálati ügynök, szervezett bűnöző szerezhetett magyar állampolgárságot, amennyi csak akart.

Emlékezzünk az elmúlt tíz év botrányaira, hogy nemzetközi bűnözőkről, nemzetközi körözés alatt álló személyekről, terroristák és maffiák támogatóiról derült ki, hogy magyar állampolgársággal rendelkeznek. Magyarország a világ titkosszolgálatainak és kémszervezeteinek központja, a szervezett bűnözés egyik legfőbb európai bázisa, az EU-ba és az Amerikába való bejutás nyitott ajtaja. Budapesten élnek és korlátlanul járják a világot az orosz, arab és kínai, s a legkülönfélébb titkosszolgálatok ügynökei és fehérgalléros bűnözői. Erre a helyzetre adott amerikai válasz ez a döntés.

Az is csoda, hogy az Európai Unió nem zárta le a határokat a magyar útlevéllel és magyar állampolgársággal rendelkezők előtt. A magyar állampolgárság bárki számára könnyen megszerezhető volt, és magyar állampolgárság megszerzésével lehet legkönnyebben bejutni az Európai Unióba és az ESTA vízummentességi programmal Amerikába is. Amikor Magyarország megkapta ezt a vízimmentességi lehetőséget, akkor vállalta, hogy az Egyesült Államok biztonsági elvárásainak megfelel, például lehet tudni azt, hogy ki áll egy magyar útlevél mögött, amit most nem tudnak.

A letelepedési kötvények árusítása nem csupán nagyon súlyos korrupciós ügy volt, amely Rogán Antalhoz kapcsolódik, hanem a legnagyobb felelőtlenség, visszaélés és árulás az Európai Unióval és az Egyesült Államokkal szemben. A letelepedési kötvényeket Rogánék által kiválasztott cégek árusították hatalmas csúszópénzekkel bárhol a világon, amelyben a költségeket a magyar adófizetők pénzéből fizették, a haszon pedig a letelepedési kötvényeket árusító cégeké volt, akik Rogánhoz kapcsolódtak. A világ minden titkosszolgálata és nemzetközi bűnözője igénybe vehette potom áron.

Ezeket az embereket sem ellenőrizte senki. Nemzetbiztonsági ellenőrzést nem folytattak senkivel szemben, a kötvényeket árusító cégeknek sem felkészültségük, sem joguk nem volt hozzá. De az ún. külhoni magyarok egyszerűsített honosítási eljárása keretében magyar állampolgárságot szerzett embereket sem ellenőrizte senki, még azt sem, hogy valóban jogosultak vagy nem. Bemondásra és mindenféle kamu igazolásra kiadták a magyar állampolgárságot bárkinek, mert kellett a létszám, és kellett a nacionalista propagandához, Semjén dicsőségjelentéseihez...

ITT OLVASHATÓ

Az Orbán-rezsim minden adatot kozmetikáz és hamisít, a költségvetési adatok mellett a hatalmas mértékű kivándorlás és népességvesztés miatt az állampolgársági adatokat is. Ez megnyilvánul még abban is, hogy aki kivándorolt Magyarországról, az sem léphet ki a magyar nyilvántartásból, továbbra is nyilvántartják, mintha nem távozott volna. Nem adhatja vissza senki sem a személyi igazolványát, hanem úgy tartják nyilván, mint aki csak kiszaladt külföldre, átmenetileg dolgozni vagy nyaralni, vagy cigarettáért, a lakcímkártyáján az szerepel, hogy külföldi lakcím...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.