2024. március 11., hétfő

GYURKÓ SZILVIA: A GYERMEKVÉDELMET NE POLITIKAI TERMÉKKÉNT KEZELJÉK

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2024.03.11.


Két hét alatt 5000 ember végezte el azt az online képzést, amelyet a Hintalovon Alapítvány indított el a pedofília megelőzése és felismerése érdekében. A cél az volt, hogy minden gyerek környezetében legyen legalább egy olyan felnőtt, aki tisztában van a szexuális visszaélések alapvető jellemzőivel, természetével, tüneteivel.


A gyermekbántalmazásról szóló képzés iránt nagy az érdeklődés, tudtuk meg Gyurkó Szilviától, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány vezetőjétől. Mint mondta: „bízunk benne, hogy ez a szám még tovább fog nőni, hiszen az a célunk, hogy minden gyerek környezetében legyen legalább egy olyan felnőtt, aki tisztában van a szexuális visszaélések alapvető jellemzőivel, természetével, tüneteivel. Ez nagyban hozzájárulhatna a megelőzéshez, és ahhoz is, hogy kevesebb eset maradjon rejtve.”

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány „legyél a hősünk, aki fel tudja venni a harcot a gyerekbántalmazás ellen!” felhívással hirdette meg azt a másfél órás, ingyenes online képzést, amelyben összegyűjtöttek minden naprakész tudást arról, hogy kik azok a pedofilok, miért válik valaki szexuális ragadozóvá, és elkészítettek egy olyan rövid, tényekre és adatokra alapozott, közérthető nyelven megfogalmazott anyagot, ami mindenkinek segíthet abban, hogy jól értse ezt az egész jelenséget...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.